Τελευταία Νέα
Οικονομία

Για αποκατάσταση των συμβάσεων εργασίας και αύξηση του κατώτατου μισθού δεσμεύεται ο νέος υπ. Εργασίας

Για αποκατάσταση των συμβάσεων εργασίας και αύξηση του κατώτατου μισθού δεσμεύεται ο νέος υπ. Εργασίας
"Τα email Χαρδούβελη - τρόικας δεν ισχύουν για εμάς"
Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ είναι οι δύο άμεσες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής, ο νέος υπουργός Εργασία, Π. Σκουρλέτης δεσμεύτηκε για επαναφορά του προστατευτικού πλαισίου για τις απολύσεις, την κατάργηση του χουντικού, όπως τον χαρακτήρισε, νόμου για την πολιτική επιστράτευση των απεργών και την επαναφορά των αρμοδιοτήτων του οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
«Έχουμε συνείδηση του έργου που αναλαμβάνουμε» σημείωσε πως «δεν έχουμε εξαρτήσεις παρά μόνο τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από την εντολή του ελληνικού λαού».
«Το κράτος έχει συνέχεια. Οι πολιτικές επιλέγονται. Οι δικές μας πολιτικές θα είναι στον αντίποδα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν έως σήμερα και έξω από τα όρια του στενού κορσέ των μνημονίων» τόνισε εν συνεχεία.
«Ό,τι περιλαμβάνεται στο e mail Χαρδούβελη προς την τρόικα και αφορούν το ασφαλιστικό τα όρια ηλικίας τους παλαιούς ασφαλισμένου και μειώσεις συντάξεων, για μας δεν υπάρχουν» αποσαφήνισε από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την κατάργηση των ρυθμίσεων περί μείωσης των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας.
Δεσμεύτηκε επίσης, για επαναφορά της σύνταξης των 300 ευρώ για τους ανασφάλιστους υπερήλικες και τους ομογενείς και την σταδιακή αποκατάσταση των συντάξεων, την οποία συνέδεσε «με τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας».
Επίσης, εξήγγειλε νέες προσλήψεις κυρίως για τα τμήματα παροχών των ασφαλιστικών φορέων, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου και τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), «ώστε να βγαίνουν γρήγορα οι αποφάσεις και να μην παγιδεύονται χιλιάδες άτομα με ειδικές ανάγκες». Ο κ. Στρατούλης δεσμεύτηκε επίσης και για την επαναπρόσληψη του προσωπικού του Υπουργείου που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής υπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό Γιάννη Βρούτση για την ενημέρωση και την πληρότητα των φακέλων που παρέδωσε, και σημείωσε ότι στο παρελθόν υπήρξαν πολιτικές και ιδεολογικές συγκρούσεις οι οποίες όμως ουδέποτε έλαβαν προσωπικό χαρακτήρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης