Τελευταία Νέα
Οικονομία

M. Draghi (EKT): Κάτω του μέσου όρου της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα

M. Draghi (EKT): Κάτω του μέσου όρου της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα
Επιστολή - απάντηση του διοικητή της ΕΚΤ στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονο
Αρκετά κάτω του μέσου όρου της Ε.Ε. είναι η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια, σημειώνει ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi σε επιστολή του προς τον έλληνα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονο.
«Η φορολογική επιβάρυνση ως προς το ΑΕΠ στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, στο 34,2% το 2013 παραμένει αρκετά κάτω του μέσου όρου τόσο της ζώνης του ευρώ όσο και της Ε.Ε. των 28, παρά τις αυξήσεις τα τελευταία χρόνια», σημειώνει σε απάντησή του προς τον κ. Χρυσόγονο.
Στην επιστολή ο κ. Draghi υπεραμύνεται του ρόλου της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της γνωστής τρόικας, στην επίβλεψη διάσωσης της Ελλάδας.
«Η συμβουλή της τρόικας στόχο έχει στην επίτευξη δημοσιονομικής εξυγίανσης, χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ανταγωνιστικότητας και υγιών οικονομικών πολιτικών και επομένως στη δημιουργία των συνθηκών εκείνων για βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης στις χώρες που είναι σε πρόγραμμα», σημειώνει ο M. Draghi.
Το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας, επισημαίνει, περιλαμβάνει πολλές μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην βελτίωση της φορολογικής διάρθρωσης και τον συνολικό σχεδιασμό του φορολογικού συστήματος, όπως και μέτρα σχεδιασμένα για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης και της καλύτερης καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
Ο στόχος αυτών των μεταρρυθμίσεων, αναφέρει ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης, είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο όλοι οι πολίτες πληρώνουν δίκαιο μερίδιο φόρων και όπου οι φορολογικοί συντελεστές μπορούν, κατά συνέπεια, να είναι χαμηλότεροι σε σχέση με ένα περιβάλλον εκτεταμένης φοροδιαφυγής.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης