Τελευταία Νέα
Οικονομία

Mersch (ΕΚΤ): Η μείωση χρέους και ανεργίας προϋποθέτουν σταθερή πολιτική

tags :
Mersch (ΕΚΤ): Η μείωση χρέους και ανεργίας προϋποθέτουν σταθερή πολιτική
"Eυθύνη των ελλήνων ψηφοφόρων να επιλέξουν την κυβέρνηση που πιστεύουν ότι θα προσφέρει καλύτερο μέλλον για τη χώρα τους", ανέφερε ο Yves Mersch, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
"Οι χώρες που έχουν προβλήματα ανταγωνιστικότητας καλούνται να τα διορθώσουν και να μην διατυπώνουν συνεχώς απαιτήσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική".
Αυτό επεσήμανε αναφερόμενος στην Ελλάδα και στις αυριανές βουλευτικές εκλογές, ο Yves Mersch, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Το μέλος της ΕΚΤ ανέφερε πως "είναι ευθύνη των ελλήνων ψηφοφόρων να επιλέξουν την κυβέρνηση που πιστεύουν ότι θα προσφέρει καλύτερο μέλλον για τη χώρα τους.
Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η μείωση του χρέους και της ανεργίας προϋποθέτουν μια σταθερή οικονομική πολιτική".
Ακόμη, ο ίδιος κάλεσε τις Βρυξέλλες και τις χώρες της ευρωζώνης να επιδεικνύουν σεβασμό στο Σύμφωνο Σταθερότητας, μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ την Πέμπτη του προγράμματος μαζικής αγοράς αξιόγραφων.
"Δεν μπορούμε πάντα να προσφεύγουμε μόνο στη νομισματική πολιτική" για την επίλυση των προβλημάτων εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, δήλωσε ο Λουξεμβούργιος Yves Mersch, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung.
"Ενώ επικαλούνται συνεχώς την ΕΚΤ, βλέπουμε την ίδια στιγμή πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύστερα από αίτημα ορισμένων κρατών, θέλει να χαλαρώσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και το νομισματικό σύμφωνο", τόνισε ο Mersch, αν και η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη τις αγορές δημοσίου και ιδιωτικού χρέους άνω του 1 τρισ. ευρώ.
Τόνισε δε, πως "η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα πρέπει να δέχεται επηρεασμούς".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης