Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κατηγορηματικό όχι Kenny (πρωθυπουργού Ιρλανδίας) σε διάσκεψη για το ευρωπαϊκό χρέος

Κατηγορηματικό όχι Kenny (πρωθυπουργού Ιρλανδίας) σε διάσκεψη για το ευρωπαϊκό χρέος
Πολύ διαφορετική η θέση μας από αυτήν της Ελλάδας τόνισε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός
Κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο σύγκλησης μιας διεθνούς διάσκεψης για το ευρωπαϊκό χρέος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Enda Kenny.
Σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο ο Kenny υποστήριξε ότι η θέση της Ιρλανδίας είναι πολύ διαφορετική από ότι εκείνη της Ελλάδας.
«Δεν είναι θέμα της Ιρλανδίας να παρεμβαίνει στα ζητήματα που εγείρονται στο πλαίσιο των εθνικών εκλογών μιας άλλης χώρας.
Παρά το γεγονός ότι σεβόμαστε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός για την ώρα, με 25% ανεργία, είναι απόφασή τους το ποιον θα εκλέξουν στις επικείμενες εκλογές» υποστήριξε ο Kenny, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Irish Times.
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας τόνισε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ιρλανδικής οικονομίας ήταν ο ταχύτερος στη δυτική Ευρώπη, αν και υποστήριξε πως η κυβέρνηση του δεν είναι ευχαριστημένη με τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα.
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να παρέχει σταθερότητα, διότι αποφέρει επενδύσεις, εμπιστοσύνη και θέσεις απασχόλησης.
Όπως αναφέρεται ο Kenny απάντησε στον αρχηγό του Sinn Fein, Gerry Adams, ο οποίος είχε αναφέρει πως «ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα εκλέξουν οι Έλληνες πολίτες, πρέπει να τεθεί μια διάσκεψη για το χρέος στην ατζέντα της ΕΕ, τονίζοντας ότι μια διάσκεψη χρέους θα μπορούσε να δώσει μια πραγματική προοπτική για τη σημαντική μείωση του κρατικού χρέους, απελευθερώνοντας κεφάλαια για την υγεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης