Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lagarde (ΔΝΤ): Καταστροφική για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ

tags :
Lagarde (ΔΝΤ): Καταστροφική για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ
Ένα Grexit δεν είναι ούτε νομοθετικά εφικτό ούτε προς το συμφέρον της Ελλάδας τόνισε η Lagarde
Την άποψη ότι θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα μια έξοδος από το ευρώ εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde.
Μιλώντας στον ιρλανδικό κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας θα ήταν καταστροφική για την Ευρωζώνη, η Lagarde υποστήριξε πως αυτό δεν είναι ούτε νομοθετικά εφικτό , ούτε προς το συμφέρον της χώρας.
«Καταρχήν κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται βάσει των κανόνων της ζώνης του ευρώ και στη συνέχεια, πιστεύω ότι θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα», απάντησε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες μιλώντας στο Council on Foreign Relations στην Ουάσιγκτον η Lagarde είχε αναφέρει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όποιος και αν είναι ο νικητής των εκλογών.
Όπως είχε τονίσει, το ΔΝΤ αναμένει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου για να ξαναρχίσει τις συζητήσεις με την όποια κυβέρνηση προκύψει στην Ελλάδα, ενώ είχε ξεκαθαρίσει ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν, ώστε η ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί με βιώσιμο και συνεκτικό τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης