Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Προϋπόθεση για την ανάπτυξη το σταθερό πολιτικό περιβάλλον

Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Προϋπόθεση για την ανάπτυξη το σταθερό πολιτικό περιβάλλον
Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι χρειάζεται ένα περιβάλλον που θα επιτρέπει στον ιδιωτικό τομέα να αναλάβει το ρόλο που του αναλογεί
Για το «success story» του τουρισμού, χαρακτηρίζοντάς τον τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδος, μίλησε ο πρόεδρος ΚΕΕ και ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΕΒΕΑ, προειδοποιώντας όμως ότι η τουριστική ανάπτυξη.
Ειδικότερα ο κ. Μίχαλος προειδοποίησε πως η δυναμική του τουρισμού δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό και να τίθεται σε κίνδυνο, με άστοχες κινήσεις.
«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται σχέδιο, σοβαρότητα και προσοχή, τόσο από πλευράς της Πολιτείας, όσο και από τους φορείς, τις επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες» σημείωσε, προσθέτοντας πως πέρα από τις επιδοτήσεις και τα κίνητρα που παρέχει η Πολιτεία, η τουριστική ανάπτυξη προϋποθέτει πάνω από όλα ένα σταθερό και βιώσιμο επιχειρηματικό περιβάλλον.
«Είναι γεγονός ότι ο τουρισμός λειτούργησε ως βασική κινητήριος δύναμη για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης εντός του 2014» είπε ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ, εστιάζοντας στα 23 εκατομμύρια αφίξεις ξένων επισκεπτών με άμεση συνεισφορά 14 δισ. ευρώ στα έσοδα της χώρας και τη δημιουργία 115.000 νέων θέσεων εργασίας.
«Χρειάζεται κυρίως ένα περιβάλλον που θα επιτρέπει στον ιδιωτικό τομέα - και στη ραχοκοκαλιά του, που λέγεται Μικρομεσαία Επιχείρηση – να αναλάβει το ρόλο που του αναλογεί σε αυτή τη διαδικασία» σημείωσε ακόμη.
Τέλος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ανέφερε πως η ανάπτυξη της οικονομίας είναι το μεγάλο εθνικό διακύβευμα σήμερα και δεν μπορεί παρά να στηριχθεί στις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα, στην προσέλκυση επενδύσεων και κυρίως στη δημιουργία νέων, καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης