Τελευταία Νέα
old

Αναστασιάδης: Το 2015 η Κύπρος γυρίζει σελίδα - Αρχή του τέλους των μεγάλων περιπετειών

Αναστασιάδης: Το 2015 η Κύπρος γυρίζει σελίδα - Αρχή του τέλους των μεγάλων περιπετειών
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό η κυβέρνηση είναι ενάντια της στασιμότητας και ζητά έναν χωρίς εκβιασμούς διάλογο
H Κύπρος το 2015 γυρίζει σελίδα, τονίζει στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Κύπριος πρόεδρος, η κυπριακή οικονομία το 2014 σταθεροποιήθηκε, ενώ εκφράζει την ευχή πως η νέα χρονιά θα είναι η αρχή του τέλους των μεγάλων περιπετειών της χώρας μας.
Ο πρόεδρος σημειώνει ότι «το 2014 ήταν ακόμα ένας χρόνος σκληρής δοκιμασίας καθώς ακολούθησε τη δραματική χρόνια του 2013, κατά την οποία προς αποτροπή της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας υποχρεωθήκαμε να αποδεχτούμε την υλοποίηση ενός απαιτητικού προγράμματος εξυγίανσης του κράτους και ανόρθωσης της οικονομίας μας».
Όπως πρόσθεσε, ο κυπριακός λαός για μια ακόμη φορά, δοκιμάστηκε σκληρά.
«Όμως, μέσα από την σκληρή αυτή δοκιμασία αποδείξαμε ότι έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν».
«Αποδείξαμε ότι έχουμε το πείσμα να παλέψουμε ώστε η πατρίδα μας να επανέλθει στη θέση που της αξίζει, η οικονομία να ανοικοδομηθεί και η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια να επιστρέψουν στο δοκιμαζόμενο Κύπριο πολίτη».
Ο πρόεδρος αναφέρει ότι παρά τις επί μέρους διαφωνίες η συμβολή των πολιτικών δυνάμεων αλλά και των κοινωνικών εταίρων, υπήρξε καθοριστική στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει με συνέπεια τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι των δανειστών μας.
«Ως αποτέλεσμα των θυσιών του λαού μας και του προγράμματος που ακολουθήσαμε, το 2014 μπορεί να χαρακτηριστεί η χρονιά σταθεροποίησης και αποκατάστασης της χρηματοληπτικής αξιοπιστίας του κράτους, αλλά και της εξυγίανσης και αναγέννησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με αποτέλεσμα ο τραπεζικός τομέας να περάσει με επιτυχία τις δοκιμασίες αντοχής».
Επισημαίνει ότι για τον εξορθολογισμό της κυπριακής οικονομίας, μέσω του οποίου θα επιστρέψουμε οριστικά στην ανάπτυξη και την ευημερία, «ενωμένοι και συνεργαζόμενοι έχουμε ήδη κάνει πολλά».
Για το Κυπριακό τονίζει ότι η κυβέρνηση είναι ενάντια της στασιμότητας, εκφράζοντας αποφασιστικότητα για έναν χωρίς εκβιασμούς διάλογο.
«Είμαστε αποφασισμένοι για μια έντιμη ειρήνη που θα διασφαλίζει μέσα από τις παραμέτρους που έχουν συμφωνηθεί, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, για ένα ευρωπαϊκό κράτος που θα διασφαλίζει ειρηνική συμβίωση και προκοπή για όλους», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης