Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εντός του 2014 η «δίκη των πέντε» της Τράπεζας Κύπρου - Οι κατηγορίες

tags :
Εντός του 2014 η «δίκη των πέντε» της Τράπεζας Κύπρου - Οι κατηγορίες
Κατηγορίες μεταξύ άλλων για χειραγώγηση των τιμών της αγοράς, παραπλανητικές και ψευδείς πληροφορίες
Εντός του 2014 αναμένεται να αρχίσει η δίκη για την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο, για την οποία τελικά θα διωχθούν ποινικά πέντε φυσικά πρόσωπα, καθώς και η Τράπεζα Κύπρου, όπως αποφασίστηκε χθες στη Νομική Υπηρεσία.
Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πέντε που θα κατηγορηθούν στο δικαστήριο είναι οι Θεόδωρος Αριστοδήμου, μη εκτελεστικός πρόεδρος, Ανδρέας Ηλιάδης, εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος και τα τέως στελέχη της τράπεζας οι Γιάννης Κυπρή, Γιάννης Πεχλιβανίδης και Ανδρέας Αρτέμη, αντιπρόεδρος.
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή εναντίον των πέντε προσώπων θα απαγγελθούν κατηγορίες, που θα αφορούν, μεταξύ άλλων, 
Τα κατηγορητήρια, ωστόσο, αναμένεται να είναι έτοιμα εντός των επόμενων 24ωρων και αφού η υπόθεση καταχωρηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, τότε θα δοθούν και οι οδηγίες για παραπομπή της στο Κακουργιοδικείο.
Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία τέθηκε θέμα κατά πόσον θα ασκείτο ποινική δίωξη σε πέντε ή δέκα πρόσωπα. Τελικά η απόφαση περιορίστηκε στα συγκεκριμένα πέντε πρόσωπα, όπως ήταν και η άποψη του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, παρόλο που διαφώνησε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος επιχειρηματολόγησε για τη δίωξη δέκα πρώην στελεχών της Τράπεζας Κύπρου.
Τα πέντε άτομα που δεν διώχθηκαν ποινικά τελικά είναι τραπεζίτες, αλλά και στελέχη της τράπεζας, τα οποία έχουν πάρει πάρα πολλά επιχειρηματικά δάνεια μέσω εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης