Τελευταία Νέα
Οικονομία

΄Ερχεται το «Ελληνικό Σήμα»

΄Ερχεται το  «Ελληνικό Σήμα»
Σκοπός η εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα που δηλώνονται ελληνικά

Εντός των επόμενων ημερών οι καταναλωτές θα δουν τόσο στις συσκευασίες γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, όσο και στα αλκοολούχα προϊόντα, το «Ελληνικό Σήμα».
Σκοπός, όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα που δηλώνονται ελληνικά και η αποφυγή παραπλάνησής τους. Επίσης, η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς των ελληνικών. Σχετικό αίτημα για την απόκτηση σήματος, όπως σημείωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στ. Κομνηνός, μπορεί να υποβάλλει κάθε κλάδος στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Ανάπτυξης.
Κριτήριο απονομής του σήματος για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, είναι  να πληρούν τις προδιαγραφές που θέτουν οι διεθνείς, κοινοτικές και εθνικές διατάξεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά, τις επισημάνσεις, την ασφάλεια και την προστασία του καταναλωτή. Ακόμη, θα πρέπει από την παραγωγή ή την επεξεργασία τους να προκύπτει εγχώρια προστιθέμενη αξία.
Σε ό,τι αφορά τα μεταποιημένα φυσικά προϊόντα, πρέπει ποσοστό της μάζας των συστατικών ή της μάζας της βασικής πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται να προέρχεται από την Ελλάδα, ενώ για τα λοιπά βιομηχανικά και βιοτεχνικά προϊόντα και υπηρεσίες κριτήριο ορίζεται το ποσοστό του κόστους παραγωγής που πραγματοποιείται στη χώρα μας.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης