Τελευταία Νέα
old

Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. - ΠΑΣΚΕ πρώτη δύναμη με 41,1% στις εκλογές του συλλόγου της Εθνικής

tags :
Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. - ΠΑΣΚΕ πρώτη δύναμη με 41,1% στις εκλογές του συλλόγου της Εθνικής
Οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα συμμετείχαν μαζικά με ποσοστό συμμετοχής που έφτασε το 75% επί του συνόλου των μελών του Συλλόγου
Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.), με μεγάλη διαφορά με ποσοστό 41,1%.
Στις εκλογές οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα συμμετείχαν μαζικά με ποσοστό συμμετοχής που έφτασε το 75% επί του συνόλου των μελών του Συλλόγου.
Η μεγάλη νίκη της ΔΗ.ΣΥ.Ε. σηματοδοτεί μια νέα περίοδο ελπίδας, διεκδίκησης, υπευθυνότητας, αποτελεσματικότητας, ενότητας και προοπτικής για τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νίκη της ΔΗ.ΣΥ.Ε. η οποία πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ παρ' ότι δεν μπορεί κανείς να πει ότι στηρίζεται στο "ανύπαρκτο" ΠΑΣΟΚ, κατάφερε με συνέπεια να διατηρήσει τις δυνάμεις της.
Η στάση της ΟΤΟΕ, αλλά και μεγάλου μέρους της ΔΗ.ΣΥ.Ε. - ΠΑΣΚΕ, να αποπέμψουν τον Γ. Γιαννακόπουλο, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου της Εθνικής κατέδειξε ότι προτάσσουν το συνδικαλιστικό συμφέρον μακρυά και έξω από τα κομματικά συμφέροντα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΔΑΚΕ που υποστηρίχθηκε ενεργά από τη διοίκηση Τουρκολιά, δεν κατάφερε να διαφοροποιηθεί από τις παρελθούσες εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε καθηλωμένος, παρ' ότι κόμμα εξουσίας.
Αναλυτικά, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα είχαν ως εξής:



ΠΟΣΟΣΤΟ

ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΔΣ ΣΥΕΤΕ

ΨΗΦΟΙ

ΔΗ.ΣΥ.Ε.

41,1%

10

2.266

ΔΑΚΕ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

25,4%

6

1.403

ΔΑΣ

19,2%

5

1.062

ΕΝΙΑΙΑ

6,5%

2

358

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

5,8%

2

319



Οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα ανέθεσαν για μία ακόμη φορά στην ΔΗ.ΣΥ.Ε. την ευθύνη του μεγαλύτερου σωματείου της χώρας, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την κατεύθυνση στην οποία θέλουν να στραφεί ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.
Το μήνυμα αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους.
Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. θα τιμήσει στο ακέραιο αυτή την εμπιστοσύνη των συναδέλφων για την αυτονομία και την αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος στην Εθνική Τράπεζα και θα σταθεί, όπως έχει μάθει διαχρονικά να κάνει, δίπλα στους εργαζόμενους σε όλα τα ζητήματα που τους αφορούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης