Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στα «μαχαίρια» για την καρέκλα οι υπάλληλοι στο ΚΕΠΥΟ! - Ελλάς το Μεγαλείο Σου!

Στα «μαχαίρια» για την καρέκλα οι υπάλληλοι στο ΚΕΠΥΟ! - Ελλάς το Μεγαλείο Σου!
Πως μια παλαιά διεύθυνση του ΚΕΠΥΟ μεταμορφώθηκε σε δύο διευθύνσεις και οκτώ προϊσταμένους στη ΓΓΔΕ (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων)
Περισσότερες διευθυντικές καρέκλες και προϊσταμένους έφερε η δημιουργία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων παρότι η χώρα εφαρμόζει ένα σκληρό δημοσιονομικό πρόγραμμα με περικοπές για όλους.
Το προσωπικό που στελέχωσε τη νέα υπηρεσία προήλθε από την υπάρχουσα Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης.
Ορισμένοι ανέκτησαν ένα μέρος του εισοδήματός τους με την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους.
Σε σκηνικό κρίσης η αναδιοργάνωση του υπουργείου Οικονομικών δημιούργησε νέες διευθύνσεις με το υφιστάμενο προσωπικό να ανέρχεται σε έναν ή δυο υπαλλήλους.
Επίσης μία διεύθυνση που είχε ως κύριο έργο τις εκτυπώσεις και τα έντυπα έμεινε χωρίς αντικείμενο εργασίας καθώς οι φορολογούμενοι εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά.
Συγκεκριμένα μια παλιά διεύθυνση με τρεις τμηματάρχες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, στο στάδιο της μεταφοράς του προσωπικού στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, έγινε… δυο διευθύνσεις και οκτώ θέσεις προϊσταμένων.
Οι εξελίξεις ικανοποίησαν αρκετούς υπαλλήλους καθώς οι απολαβές – αμοιβές τους αυξήθηκαν σε με δύσκολή οικονομική εποχή.
Οι θετικές εξελίξεις για σημαντικό αριθμό υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών «γέννησαν» όμως ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα για τη Δημόσια Διοίκηση.
Στα « μαχαίρια» είναι οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τους συναδέλφους τους και υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Η «πέτρα» του σκανδάλου είναι ότι η νέα υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει το δικό της κτήριο και το προσωπικό συστεγάζεται στο κτήριο της ΓΓΠΣ στο Μοσχάτο.
Το «τιμόνι» της ΓΓΠΣ είναι στα χέρια του κ Χάρη Τσαβδάρη , ο οποίος για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους αποφάσισε την εσωτερική μετακίνηση υπαλλήλων της ΓΓΔΕ.
Κλήθηκαν λοιπόν να πακετάρουν και να μετακινηθούν άμεσα σε νέους χώρους χωρίς προηγουμένως να υπάρχει κτηριολογική μελέτη.
Στα γραφεία που σήμερα στεγάζονται 4 και 5 υπάλληλοι στη συνέχεια το ευρύχωρο γραφείο θα φιλοξενεί πλέον 1 άτομο της ΓΓΠΣ.
Το κτήριο των πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων το διαχειρίζεται η ΓΓΠΣ που αριθμεί 300 άτομα προσωπικό.
Η ΓΓΔΕ με 600 υπαλλήλους που φιλοξενούνται στο ίδιο κτήριο πρέπει να μετακινηθούν και να καταλάβουν το 30% του συνόλου των τετραγωνικών μέτρων και οι 300 το υπόλοιπο 70%.
Ο γραφειοκρατικός τραγέλαφος που προέκυψε μπορεί να καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες.
Ο γραμματέας της ΓΓΠΣ δεν μπορεί να δώσει υπηρεσιακή εντολή, όπως μα πληροφόρησαν, για τη μετακίνηση των υπαλλήλων αφού διοικητικά ανήκουν στην κα Κατερίνα Σαβαίδου . Το αποκορύφωμα όλων είναι ότι η μετακίνησή τους απαιτεί την άδεια και της κτηματικής υπηρεσίας η οποία πρέπει να γνωμοδοτήσει για την ασφάλεια των υπαλλήλων μετά τις εσωτερικές αλλαγές.
Ελλάς το Μεγαλείο Σου!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης