Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φέσσας: Τα επιτεύγματα της χώρας ανήκουν στην πολιτική και οικονομική ηγεσία της χώρας

Φέσσας: Τα επιτεύγματα της χώρας ανήκουν στην πολιτική και οικονομική ηγεσία της χώρας
"Όλοι μαζί μπορεί να τα καταφέρουμε"
Τον «κώδωνα του κινδύνου» χτυπά ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσας με τη νέα παρέμβαση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η οποία να σημειωθεί είναι η δεύτερη μέσα σε 12 ώρες.
«Αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες είναι ένα περιβάλλον που μας προβληματίζει και φέρνει μπροστά στις ευθύνες του, το πολιτικό σύστημα και τους ηγέτες του. Ο κ. Φέσσας ζητά από την πολιτική και οικονομική ηγεσία της χώρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απομονώσουν τον κίνδυνο.
Όλοι μαζί λέει σε μια αποστροφή του λόγου του.
Κάνει λόγο για τιτάνια δημοσιονομική προσαρμογή που είναι ένα επίτευγμα κερδισμένο με θυσίες και ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί , που πρέπει να διατηρηθεί ως κόρη οφθαλμού και να χρησιμοποιηθεί σε μία εθνική και ευρωπαϊκή λύση εξόδου από την ύφεση.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ παροτρύνει τις πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις να προχωρήσουν μαζί για τη συνταγματική αναθεώρηση , ως συμβολική και ουσιαστική φυγή προς τα εμπρός. Υπογραμμίζει ότι μόνο έτσι θα θεμελιώσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής.
Ο κ. Φέσσας εστιάζει στους κινδύνους που καλείται να αντιμετωπίσει ο πολιτικός κόσμος καθώς η Ελλάδα έχει επιλέξει να δεσμεύεται από το πλαίσιο του νέου «ευρώ». Οι τράπεζές μας αποτελούν πλέον οργανικό μέρος του τραπεζικού ευρωσυστήματος της Τραπεζικής Ένωσης.
Θα είμαστε ασυγχώρητοι αν συνεχίσουμε να αμφισβητούμε οι ίδιοι τα επιτεύγματά μας .Θα είναι άδικο για τους Έλληνες και ευρωπαίους πολίτες μας , που στήριξαν την οικονομία μας από την τσέπη τους , να μην τηρήσουμε τα βασικά για να βγούμε από το πρόγραμμα στήριξής ενωμένοι.
Ο κ Φέσσας εκφράζει την αισιοδοξία για το μέλλον και λέει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε τη νέα χρονιά , αρκεί να θυμόμαστε ότι πόσο κοντά - αλλά και πόσο μακριά – βρισκόμαστε από τις προσδοκίες της κοινωνίας και των επιχειρήσεων για πραγματική ανάπτυξη.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ Θεόδωρος Φέσσας έκανε χαιρετισμό στην εκδήλωση της ΕΕΔΕ 8ο CEO SUMMIT 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης