Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καταστροφικό όργιο φημών στο Λονδίνο – Βλέπουν πωλήσεις 700 εκατ. τραπεζικών μετοχών

Καταστροφικό όργιο φημών στο Λονδίνο – Βλέπουν πωλήσεις 700 εκατ. τραπεζικών μετοχών
Οι ξένοι επενδυτές δεν ανησυχούν για την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ αλλά το πώς θα αντιμετωπίσει η τρόικα μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Ένα σενάριο καταστροφής κυκλοφορεί μεταξύ των επενδυτικών οίκων στο Λονδίνο που μιλούν για επερχόμενο χάος στο ελληνικό χρηματιστήριο και στα ομόλογα.
Σύμφωνα με αυτές τις επικίνδυνες διαρροές και φήμες, οι οποίες χρήζουν τεράστιας προσοχής γιατί μπορεί να ενέχουν σκοπιμότητες, hedge funds τα οποία έχουν επενδύσει σε ελληνικές τράπεζες σχεδιάζουν να πουλήσουν περίπου 700 εκατ. μετοχές τραπεζών.
Τα 700 εκατ. μετοχές τραπεζών αντιστοιχούν περίπου στο 8% των μετοχών που κατέχουν ξένοι επενδυτές στις ελληνικές τράπεζες.
Εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό καταστροφής βλέπουν την Εθνική στα 0,50 ευρώ από 1,43 ευρώ που είναι τώρα και τις υπόλοιπες τράπεζες από 60-70% χαμηλότερα.
Όσον αφορά στα ομόλογα εκτιμάται ότι το 10ετές μπορεί να εκτιναχθεί στο 12%, το 3ετές στο 15% και τα CDS να εκτιναχθούν στις 1.500 μονάδες βάσης.
Αυτό το σενάριο καταστροφής είναι… πραγματικής καταστροφής και στηρίζεται στο εξής σκεπτικό.
Ότι η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μπορεί να καταλήξει σε σύγκρουση με την τρόικα εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριφερθεί αδίστακτα προς την Ελλάδα και οι δύο πλευρές να φτάσουν στα άκρα και τότε να προκληθεί χάος.
Να σημειωθεί ότι οι ξένοι επενδυτές δεν ανησυχούν για την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ αλλά το πώς θα αντιμετωπίσει η τρόικα μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης