Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Ήμασταν ενήμεροι για τις προθέσεις του Σαμαρά από τη Δευτέρα το μεσημέρι

Dijsselbloem: Ήμασταν ενήμεροι για τις προθέσεις του Σαμαρά από τη Δευτέρα το μεσημέρι
«Δεν μπορώ να δώσω λύση στο γεγονός ότι οι αγορές δέχονται πιέσεις»
Ενήμεροι από τη Δευτέρα, ημέρα διεξαγωγής του Eurogroup, ήταν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδας να επισπεύσει την προεδρική εκλογή.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem γνωστοποίησε πως είχε ενημερωθεί από τη Δευτέρα το μεσημέρι για την πρόθεση του Αντ. Σαμαρά να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Οι υπουργοί είχαν ενημερωθεί για την ελληνική απόφαση στις Βρυξέλλες, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην κατακρήμνιση του ελληνικού χρηματιστηρίου και στην εκτίναξη των spreads, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ένιψε τας χείρας του, τονίζοντας πως «δεν μπορώ να δώσω λύση στο γεγονός ότι οι αγορές δέχονται πιέσεις».
«Προφανώς έχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα. Δεν έχει αλλάξει κάτι ξαφνικά από χθες το βράδυ» τόνισε, καταλήγοντας.
Σημειώνεται ότι συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις τράπεζες και τα φορολογικά ζητήματα να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Τα σχέδια χρηματοδότησης του Ταμείου Εκκαθάρισης Τραπεζών (SRF), ο φόρος Τόμπιν και ο διαχωρισμός επενδυτικών και τραπεζικών εργασιών,απασχόλησαν τις εργασίες του Ecofin.
Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών βρίσκονται κοντά σε μια πολιτική απόφαση για την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης