Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αιτήθηκαν 20 χιλ. πολίτες

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αιτήθηκαν 20 χιλ. πολίτες
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ως τις 8 Δεκεμβρίου είχαν κατατεθεί 19,9 χιλ. αιτήσεις, που αφορούν 26,8 χιλ. ωφελούμενους
Το 65% των πολιτών που έχει κάνει έως τώρα αίτηση για την παροχή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έχει δηλώσει μηδενικό εισόδημα κατά τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, που δόθηκαν σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα.
Από τους υπόλοιπους, το 25% έχει δηλώσει εισόδημα έως 2 χιλ. ευρώ, ενώ το 10% εισόδημα από 2χιλ. έως 5χιλ. ευρώ.
Ως προς την κατοχή περιουσιακών στοιχείων, το 65% των αιτήσεων αναφέρουν μηδενική περιουσία, το 27% περιουσία με αντικειμενική αξία μέχρι 50 χιλ. ευρώ και το 8% περιουσία αντικειμενικής αξίας πάνω από 50χιλ. ευρώ.
Ηλικιακά, το 8,5% των αιτούντων είναι ηλικίας 18-25 ετών, το 37% ηλικίας 26-40 ετών, το 49% από 41-65 ετών και το 5% άνω των 65 ετών.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την διαδικασία, μετά την οριστική υποβολή των αιτήσεων, γίνεται διασταύρωση των δηλωθέντων στοιχείων από το υπουργείο και στην συνέχεια, η λίστα των δυνητικά δικαιούχων, αποστέλλεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία, για όσες περιπτώσεις κρίνει απαραίτητο, ζητά την προσκόμιση δικαιολογητικών τα οποία δεν μπορούν να διασταυρωθούν (άδεια παραμονής κλπ) και αναθέτει την πραγματοποίηση κοινωνικής έρευνας.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου από την Κοινωνική Υπηρεσία, το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, οριστικοποιεί τους πίνακες δικαιούχων και προχωρά άμεσα στη διαδικασία καταβολής της εισοδηματικής ενίσχυσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης