Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Αναγκαία η ύπαρξη περισσότερων καινοτόμων επιχειρήσεων

Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Αναγκαία η ύπαρξη περισσότερων καινοτόμων επιχειρήσεων
Ποια τα προβλήματα στις νέες επιχειρήσεις
Την ανάγκη να υπάρξουν περισσότερες καινοτόμες επιχειρήσεις εξήρε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος.
Ειδικότερα, από το βήμα Εσπερίδας, η οποία διοργανώνεται από το ΕΒΕΑ, την ΕΣΣΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, o K. Mίχαλος υπογράμμισε πως υπάρχει ανάγκη από περισσότερες καινοτόμες επιχειρήσεις, οι οποίες θα έχουν προοπτικές ταχείας ανάπτυξης.
Επιχειρήσεις, συνέχισε, που θα μπορέσουν να υπερβούν γρήγορα το κρίσιμο κατώφλι της νεοφυούς και μικρής επιχείρησης, αυξάνοντας αντίστοιχα τον αριθμό των εργαζομένων τους.
«Μιλάμε, λοιπόν, για την καινοτόμο Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα. Την επιχειρηματικότητα που αξιοποιεί τη γνώση, το ταλέντο, τις νέες ιδέες. Την επιχειρηματικότητα που δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία για την απασχόληση, και συνολικά για την ελληνική οικονομία. Για να ανθήσει, όμως, αυτού του είδους η επιχειρηματικότητα χρειάζεται το κατάλληλο έδαφος. Χρειάζεται ένα ευνοϊκό θεσμικό και διοικητικό περιβάλλον. Χρειάζεται κυρίως μια κουλτούρα η οποία ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την ανάληψη πρωτοβουλίας» διέτεινε χαρακτηριστικά.
Παραθέτοντας τα σημαντικότερα προβλήματα, σημείωσε πως «είναι η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, ειδικά στο κρίσιμο στάδιο της εξέλιξης μιας επιχειρηματικής ιδέας. Είναι οι χρονοβόρες και πολύπλοκες διαδικασίες, τα άκαμπτα και παρωχημένα νομοθετικά πλαίσια, σε μια εποχή όπου η επιχειρηματικότητα απαιτεί ευελιξία και υψηλές ταχύτητες. Είναι ο στιγματισμός της επιχειρηματικής αποτυχίας αλλά και η κουλτούρα που κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια. Μια κουλτούρα εχθρική προς την ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία αποθάρρυνε τους ταλαντούχους νέους ανθρώπους από την ανάληψη επιχειρηματικής δράσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης