Τελευταία Νέα
Οικονομία

Handelsblatt: Το ερώτημα περί πρόωρων εκλογών την άνοιξη βασανίζει το Σαμαρά

Handelsblatt: Το ερώτημα περί πρόωρων εκλογών την άνοιξη βασανίζει το Σαμαρά
Γνωρίζει πως δεν θα έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για περαιτέρω περικοπές τονίζει η γερμανική εφημερίδα
Τα ερωτήματα εάν θα γίνουν νέες εκλογές στην Ελλάδα την άνοιξη και ποια κυβέρνηση θα προκύψει βασανίζουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι τα δύο αυτά ερωτήματα «δεν βασανίζουν κανέναν περισσότερο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαράς.
«Δεν απορρίπτει την αύξηση της φορολογίας λόγω ξεροκεφαλιάς. Πρώτον, ο Σαμαράς δεν αναμένει κανένα χρηματοδοτικό κενό και μπορεί να αποδείξει ότι η τρόικα ήδη τον περασμένο χρόνο είχε κάνει λάθος όσον αφορά τις προγνώσεις της για τον προϋπολογισμό. Και δεύτερον ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως δεν θα έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για περαιτέρω περικοπές. Και αυτό θα σήμαινε την πτώση της κυβέρνησης» υπογραμμίζει η Handelsblatt.
Από την πλευρά του, και όπως μεταδίδει Deutsche Welle, το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση, αναφέρει σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015 ότι «η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να ξεπεράσει άλλη μια δοκιμασία. Το κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό για το 2015. Είναι ο πρώτος ισοσκελισμένος προϋπολογισμός εδώ και χρόνια, πανηγυρίζουν οι Έλληνες. Η τρόικα έχει όμως άλλους αριθμούς».
«Η κυβέρνηση υπολογίζει με μια οικονομική ανάπτυξη του 2,9%. Η ανεργία θα μειωθεί από το 24,8% στο 22,6% και το ύψος του χρέους θα μειωθεί κατά 6% στο 171% του ΑΕΠ. Ο προϋπολογισμός όμως δεν έχει συμφωνηθεί με τους διεθνείς δανειστές. Η τρόικα βλέπει μια τρύπα τουλάχιστον 2,5 δις ευρώ» επισημαίνει το Spiegel.
Η Die Welt επισημαίνει ότι «κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο κοινοβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης φάνηκε πεπεισμένος ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα. Οι διαφορές με την τρόικα σχετικά με τα διαφορετικά στοιχεία θα μπορούσαν να αμβλυνθούν, δήλωσε ο υπουργός. Και με παρόμοιο τρόπο εκφράστηκε και ο πρωθυπουργός».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης