Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΒΑΠ: Αν θέλουμε ανάπτυξη πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις

tags :
ΣΒΑΠ: Αν θέλουμε ανάπτυξη πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις
Αν μας εμποδίζει όμως το πολιτικό κόστος ας μην περιμένουμε ανάπτυξη
Δύσκολο είναι για τις επιχειρήσεις να αντιληφθούν τι εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Δημήτρης Μαθιός, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Χαρακτηριστικά ο ίδιος υπογράμμισε πως «για τις επιχειρήσεις είναι δύσκολο να αντιληφθούν τι εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία και γιατί το θέμα αυτό, δηλαδή κάθε μεταρρύθμιση, πρέπει να μας επιβάλλεται ως μνημονιακή υποχρέωση ή ως οδηγία πότε από το ΔΝΤ, πότε από την Γερμανία και πότε από τις Βρυξέλλες».
Κάνοντας αναφορά στον προϋπολογισμό, επισήμανε «καλωσορίζουμε τον, μετά από χρόνια, ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ελπίζοντας να σηματοδοτεί το τέλος μιας κακής αρχής ή αρχή μια αίσιας πορείας. Αλλά είναι αναγκαίο να τονίσουμε για ακόμη μια φορά ότι η οικονομία χρειάζεται ηρεμία, σταθερό πολιτικό κλίμα και λύσεις στη ρύθμιση του χρέους. Όσο αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν, είναι αδύνατη και η ρευστότητα στην αγορά με όλες τις επιπτώσεις για την ανάκαμψη και τους κινδύνους για μεγάλη απομάκρυνση από την ανάπτυξη.
«Τα πράγματα στην οικονομία μας σε ότι αφορά την ανάπτυξη είναι απλά. Αν θέλουμε ανάπτυξη πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Αν μας εμποδίζει όμως το πολιτικό κόστος ας μην περιμένουμε ανάπτυξη. Τόσο απλά», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης