Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Μίχαλος: Ιδιαίτερα σημαντική η διατήρηση της συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας

Κ. Μίχαλος: Ιδιαίτερα σημαντική η διατήρηση της συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας
Ευκαιρίες για συνεργασίες ελληνικών-τουρκικών επιχειρήσεων
Στις ευκαιρίες για ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του στο Ελληνο-Τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Ο κ. Μίχαλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι διμερείς σχέσεις παρουσιάζουν σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και επεσήμανε πως η Τουρκία αποτελεί σήμερα μια από τις κορυφαίες αγορές για τις ελληνικές εξαγωγές.
Παράλληλα τόνισε ότι ένας άλλος σημαντικός τομέας οικονομικών σχέσεων με τη γειτονική χώρα είναι αυτός των επενδύσεων, όπου τα τελευταία χρόνια «είδαμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να αξιοποιούν τις ευκαιρίες από την ταχύτατη ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας».
Ωστόσο σημείωσε πως υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, με αμοιβαίο όφελος τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τις οικονομίες των δύο χωρών, καθώς οι συνθήκες ευνοούν αυτή την προσπάθεια.
«Η Ελλάδα και η Τουρκία διαθέτουν σημαντικές δυνατότητες και πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη στρατηγική τους θέση μεταξύ τριών ηπείρων. Αυτές οι δυνατότητες μπορούν να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα, με συνένωση δυνάμεων και δημιουργικές συμπράξεις. Γι΄ αυτό θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη διατήρηση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων» υπογράμμισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Κ. Μίχαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης