Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Όχι» του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε αύξηση του ΦΠΑ και αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

«Όχι» του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε αύξηση του ΦΠΑ και αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων
Συνάντηση με τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων
Την αντίθεσή του στην αύξηση του ΦΠΑ εξέφρασε το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κατά τη συνάντηση με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα μέλη του προεδρείου του ΟΕΕ εξέφρασαν την πάγια θέση οι φόροι στην Ελλάδα να αποκτήσουν αναπτυξιακή διάσταση.
Παράλληλα, αντιτάχθηκαν στα εξής:
- Αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ
- Κατάργηση του μειωμένου - κατά 30% - συντελεστή ΦΠΑ στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, που πραγματικά το έχουν ανάγκη
- Στις επί τα χείρω αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη, ζητώντας παράλληλα να γίνει ευνοϊκότερη, όπου αυτό είναι δυνατό, τόσο για επιχειρήσεις, όσο και για φυσικά πρόσωπα.
Η κυρία Σαββαΐδου άκουσε με προσοχή τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην καθιέρωση της μεταξύ τους τακτικής επικοινωνίας.
Από πλευράς του Οικονομικού Επιμελητηρίου, παραβρέθηκαν στη συνάντηση ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Αλαμάνος, ο οικονομικός επόπτης, Κώστας Μανούσος, και ο Β' αντιπρόεδρος, Ζώης Κολιός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης