Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lagarde (ΔΝΤ): Καλή είδηση η πτώση των τιμών του πετρελαίου – Θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι

tags :
Lagarde (ΔΝΤ): Καλή είδηση η πτώση των τιμών του πετρελαίου – Θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι
Περίπου το 30% της αξίας του έχει χάσει το αργό πετρέλαιο από τον περασμένο Ιούνιο
Καλή είδηση χαρακτήρισε την πτώση των τιμών του πετρελαίου η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde.
«Θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι, αλλά σε καθαρή βάση, είναι καλή είδηση για την παγκόσμια οικονομία», τόνισε η Lagarde κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στην Ουάσιγκτον.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ υποστήριξε πως θεωρεί ότι η «κατάρρευση» της τιμής θα ωφελήσει τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου και θα φέρει την ανάπτυξη στον πλανήτη.
«Όταν έχεις μια μείωση κατά 30%, αυτό θα πρέπει να οδηγήσει ανάπτυξη 0,8% στις περισσότερες προηγμένες οικονομίες που είναι εισαγωγείς πετρελαίου» υπογράμμισε η διευθύντρια του ΔΝΤ.
Σημειώνεται ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν μειωθεί δραματικά καθώς η αξία τους έχει χάσει περίπου το 30% από τον περασμένο Ιούνιο και επί του παρόντος η τιμή του βαρελιού βρίσκεται χαμηλότερα από τα 70 δολάρια.
Πάντως, χθες το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 2,85 δολάρια ή 4,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 69 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το πετρέλαιο τύπου Μπρέντ κέρδισε 2,39 δολάρια το βαρέλι ή 3,4% κλείνοντας στα 72,54 δολάρια το βαρέλι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης