Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σήμερα οι πρώτες προκαταβολές για το επίδομα θέρμανσης – 40 εκατ. ευρώ μοιράζονται 350.000 φορολογούμενοι

Σήμερα οι πρώτες προκαταβολές για το επίδομα θέρμανσης –  40 εκατ. ευρώ μοιράζονται 350.000 φορολογούμενοι
Σειρά παίρνουν τις επόμενες μέρες και άλλοι 240.000 δικαιούχοι από τους 640.000 υπόχρεους που έχουν κάνει έως τώρα αίτηση συνολικά.
Πιστώνονται σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα πρώτα λεφτά του επιδόματος θέρμανσης.
Πρόκειται για 350.000 φορολογούμενους οι οποίοι μοιράζονται συνολικά 40 εκατ. ευρώ (σ.σ. περίπου 1.200 ευρώ έκαστος) που πληρούν τα κριτήρια του υπουργείου Οικονομικών για τη χορήγησή του.
Σειρά παίρνουν τις επόμενες μέρες και άλλοι 240.000 δικαιούχοι από τους 640.000 υπόχρεους που έχουν κάνει έως τώρα αίτηση συνολικά.
Τα ποσά τα οποία θα λάβουν σήμερα οι καταναλωτές δεν αφορούν ολόκληρο το επίδομα αλλά προκαταβολή αυτού (25%).  Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης είναι περισσότερες από πέρυσι.
Εκτιμάται ότι ρόλο σε αυτό έχει παίξει η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (σ.σ. που δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική) και οι αισθητά χαμηλότερες διεθνείς τιμές του πετρελαίου που οδήγησαν τη λιανική τιμή κάτω από 1 ευρώ το λίτρο σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο με την αύξηση της κατανάλωσης το δημόσιο μπορεί να εισπράξει περισσότερα έσοδα.

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης