Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην Αθήνα το διήμερο συνέδριο του Levy Institute - Απαισιόδοξος για τις προοπτικές της Ελλάδας ο πρόεδρος Δ. Παπαδημητρίου

Στην Αθήνα το διήμερο συνέδριο του Levy Institute - Απαισιόδοξος για τις προοπτικές της Ελλάδας ο πρόεδρος Δ. Παπαδημητρίου
Οι προοπτικές για τη χώρα δεν είναι πολύ ενθαρρυντικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Levy Institute
Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Levy Economics Institute, Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο ετήσιο με θέμα «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: μια Ένωση λιτότητας ή αναπτυξιακής σύγκλισης» (Αθήνα, 21-22 Νοεμβρίου).
«Οι προοπτικές για τη χώρα δεν θα πολύ ενθαρρυντικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κρίση της ελληνικής οικονομίας θα βρεθεί στο επίκεντρο του διήμερου συνεδρίου του κορυφαίου αμερικανικού Ινστιτούτου levy οι εργασίες του οποίοι άρχισαν σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής.
Όπως έχει μεταδώσει το www.bankingnews.gr, στο συνέδριο θα δώσουν το παρών κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και οικονομολόγοι από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα ενώ από πολιτικούς μοναδικός που έχει κληθεί να συμμετάσχει και να μιλήσει είναι ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.
Το συνέδριο θα έχει ως θέμα «Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι: Μια Ένωση με λιτότητα ή ανάπτυξη σύγκλισης;» και θα επικεντρωθεί στη συνέχιση της συζήτησης γύρω από συστημική αστάθεια της ευρωζώνης τις προτάσεις για την τραπεζική ένωση τη ρύθμιση και την εποπτεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Στις θεματικές ενότητες που έχουν διαμορφωθεί θα εξεταστούν και τα ζητήματα νομισματικής, δημοσιονομικής και εμπορικής πολιτικής στην Ευρώπη, καθώς και οι δευτερογενείς επιπτώσεις για τις ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομία.
Ψηλά στην Ατζέντα των συζητήσεων και της ανταλλαγής απόψεων του συνεδρίου και ο αντίκτυπος των πολιτικών λιτότητας στις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και η βιωσιμότητα των δημοσίων ελλειμμάτων και του χρέους.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις τριών γερμανών οικονομολόγων που κατά καιρούς έχουν ασκήσει σκληρή κριτική στις κεντρικές οικονομικές επιλογές του Βερολίνου και της A. Merkel.

Πρόκειται για τους:
-Eckhard Hein, Επιστημονικό Συνεργάτης Ινστιτούτο Levy, Καθηγητή Οικονομικών στη Σχολή Οικονομικών και Δικαίου του Βερολίνου ό οποίος θα αναπτύξει το θέμα "Αντιμέτωποι με τις ανισορροπίες στη ζώνη του ευρώ: Πολιτική Εναλλακτικές Αντιμετώπιση αποκλίσεις και ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών"
-Peter Bofinger, μέλος του Γερμανικού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (επιτροπή σοφών της Γερμανίας) Καθηγητής Νομισματικής Πολιτικής και Διεθνών Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Würzburg που θα αναπτύξει το θέμα "Μακροοικονομικά και Πολιτικές για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη". Πρόκειται για τον διεθν9ούς κύρους οικονομολόγο ο οποίος είχε δημόσια κατηγορήσει τον Β. Σόιμπλε ότι «δεν έχει ιδέα από οικονομική πολιτική».
-Heiner Flassbeck, πρώην Διευθυντής του Τμήματος για την παγκοσμιοποίηση και στρατηγικές ανάπτυξης, της UNCTAD, και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας η ομιλία του οποίου θα έχει θέμα "Γιατί Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική σταθερότητα εμποδίζει την ανάπτυξη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης