Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα δηλώνει το 45% των Ελλήνων – Διευρύνονται οι οικονομικές ανισότητες

tags :
ΕΛΣΤΑΤ: Καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα δηλώνει το 45% των Ελλήνων – Διευρύνονται οι οικονομικές ανισότητες
«Τραυματισμένη» και η Δικαιοσύνη στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας
Την ώρα που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μέχρι εσχάτως τη μάχη για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, το 45% του συνολικού ελληνικού πληθυσμού υπογραμμίζει πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τους δείκτες ευημερίας του ελληνικού πληθυσμού για το 2013, ότι μόλις το 0,6% των Ελλήνων δηλώνει ότι εμπιστεύεται πλήρως το πολιτικό σύστημα.
Οι άνεργοι δηλώνουν σε ποσοστό 50,6% ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα, ενώ την ίδια άποψη εκφέρει και το 46,2% των εργαζομένων.
Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας γίνεται πιο αισθητή, εάν γίνει σύγκριση με την εμπιστοσύνη που φέρεται να απολαμβάνουν η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία από την ελληνική κοινωνία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι 19,2% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου τη Δικαιοσύνη, ενώ τις ίδιες επιφυλάξεις για την Αστυνομία εκφράζει το 12,5% των πολιτών.
Παράλληλα, και σύμφωνα με την έρευνα, πλήρως ικανοποιημένο από τη ζωή του δηλώνει μόλις το 5,1% των Ελλήνων ενώ μόλις το 5% δηλώνει πλήρως ικανοποιημένο από την εργασίας.
Αντιθέτως, καθόλου ικανοποιημένο από τη ζωή του δηλώνει το 3,3% του ελληνικού πληθυσμού, ενώ το 2,9% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την εργασία του.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εύρημα ότι το 11,7% των Ελλήνων υποστηρίζει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση, την ώρα που πλήρως ικανοποιημένο δηλώνει μόλις το 1,4% του πληθυσμού, στοιχείο που αν μη τι άλλο δείχνει τη διεύρυνση των οικονομικών ανισοτήτων.
Παράλληλα  το 56,4% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση.
Πάντως έξι στους δέκα αναφέρουν πως ο τρόπος ζωής τους έχει περιεχόμενο σε μεγάλο βαθμό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης