Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κοινή «γραμμή» εναντίον της τρόικας ζητά ο Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ) - «Να αντιμετωπιστούν οι λανθασμένες οικονομικές πολιτικές»

Κοινή «γραμμή» εναντίον της τρόικας ζητά ο Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ) - «Να αντιμετωπιστούν οι λανθασμένες οικονομικές πολιτικές»
Ομιλία του προέδρου του ΕΒΕΑ σε συνέδριο του London School of Economics
Υπέρ μία κοινής «γραμμής» εναντίον τόσο της τρόικα όσο και της αδύναμης ελληνικής οικονομίας τάχθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Ειδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics, ο Κ. Μίχαλος ζήτησε ένα «σχέδιο κοινής αποδοχής που να απαντά στα κυρία οικονομικά προβλήματα».
«Να μην αφήσουμε την τύχη μας σε ξένα χέρια. Έπειτα από συνεννόηση να ασκήσουμε πιέσεις ώστε και οι εταίροι να εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις απέναντι μας, τις οποίες αγνοούν, με την δικαιολογία ότι δεν έχουμε εκπληρώσει στο ακέραιο τα όσα έχουν ζητηθεί» διαμήνυσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ασκώντας κριτική προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων, κατέστησε αναγκαία τη ανάληψη συγκεκριμένων παρεμβάσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «λανθασμένες πολιτικές που λειτουργούν, δυστυχώς, ως θέσφατα για την ενωμένη Ευρώπη».
Αναφερόμενος στη μετα-μνημόνιο εποχή, σημείωσε πως ζητούμενο συνιστά το πως «οι παροχές θα χρηματοδοτηθούν στην μετά το μνημόνιο Ελλάδα».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως «κινητήριος μοχλός» της μετα-μνημόνιο εποχής θα αποτελούν ο ιδιωτικός τομέας και η εξωστρεφής - ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα.
Τέλος, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, αξίωσε την παροχή φορολογικών κινήτρων, προκειμένου να υπάρξουν νέες επενδύσεις αλλά και βιώσιμες επιχειρήσεις, οι οποίες θα βασιστούν σε ένα σταθερό και ευνοϊκό περιβάλλον.


Βασιλική Αντωνοπούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης