Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε δύσκολη οικονομική θέση ο δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Κατασχέθηκαν από την ΕΥΔΑΠ οι τραπεζικοί λογαριασμοί

tags :
Σε δύσκολη οικονομική θέση ο δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Κατασχέθηκαν από την ΕΥΔΑΠ οι τραπεζικοί λογαριασμοί
Τι καταγγέλλει ο νεοεκλεχθείς δήμαρχος Αρ. Βασιλόπουλος
Σε δυσμενή οικονομική θέση βρίσκεται ο δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, καθώς η ΕΥΔΑΠ εξαιτίας των υψηλών ληξιπρόθεσμων οφειλών, προέβη στην κατάσχεση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του αθηναϊκού δήμου.
Ειδικότερα, ο νεοεκλεχθείς δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου, γνωστοποίησε πως η ΕΥΔΑΠ κατέσχεσε τους τραπεζικού λογαριασμούς του δήμου, λόγω οφειλών 165.000, οι οποίες χρονολογούνται από το 2003.
Ωστόσο, η κατάσχεση, σύμφωνα με το δήμαρχο, πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο, όπου ο δήμος προσπαθεί να έρθει σε διαπραγμάτευση με την ΕΥΔΑΠ.
Όταν ο δήμος απευθύνθηκε στο ειδικό τμήμα που έχει δημιουργήσει η ΕΥΔΑΠ για τις οφειλές των ΟΤΑ, σημείωσε ο Αρ. Βασιλόπουλος, οι αρμόδιοι απαίτησαν 30.000 προκαταβολή και ρύθμιση του υπόλοιπου χρέους σε 18 δόσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο αν και επισημάνθηκε ότι είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει ο δήμος σε τόσο υψηλές δόσεις και παρά το επιχείρημα του δήμου ότι η ίδια η κυβέρνηση προτείνει ρύθμιση των χρεών των δήμων σε 100 δόσεις, οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.
Ο ίδιος κατήγγειλε ότι η ΕΥΔΑΠ αρνήθηκε να συνδέσει τον αγωγό πυρασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ιωνικού, οδηγώντας τον ιστορικό σύλλογο της πόλης σε κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του. Επίσης είπε ότι αρνήθηκε να συνδέσει με το δίκτυο ύδρευσης νεόδμητο παιδικό σταθμό στερώντας.
«Η πολιτική των πιέσεων εντάθηκε με την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου» είπε.
Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλόπουλος, το συγκεκριμένο χρέος αφορά κυρίως απλήρωτους λογαριασμούς των σχολείων της πόλης. Όμως, η επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών έχει υποστεί τόσο δραματικές μειώσεις, ώστε είναι αδύνατον να καλυφθούν καθ' οιονδήποτε τρόπο τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
Ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκιδόνας είπε πως ανάλογες τακτικές ακολουθήθηκαν στο παρελθόν στο δήμο Καισαριανής, στο δήμο Περάματος, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα με χρέη εκατομμυρίων προς την ΕΥΔΑΠ αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός δήμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης