Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παραδέχτηκε τις αλλαγές στο συμβόλαιό της η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χ. Γιωρκάτζη - Στο μικροσκόπιο και η αμοιβή

Παραδέχτηκε τις αλλαγές στο συμβόλαιό της η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χ. Γιωρκάτζη - Στο μικροσκόπιο και η αμοιβή
"Εφόσον μίλησα με δύο έγκριτους νομικούς, αποφάσισα να στείλω το  συμβόλαιο με υπόμνηση ότι το ένα υπέγραψα", δήλωσε η Γιωρκάτζη
Ότι η αλλαγή που σημειώθηκε στο συμβόλαιό της έγινε από την ίδια κι όχι από το Προεδρικό παραδέχτηκε σήμερα η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, καταθέτοντας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής αναφορικά με το θέμα της αφαίρεσης των διατάξεων που άπτοντο του ασυμβίβαστου εκτέλεσης συγκεκριμένων καθηκόντων από συμφέροντα εξ αίματος συγγενών της.
“Μου εστάλη ένα συμβόλαιο από Προεδρικό. Ήταν το συμβόλαιο του κ. Δημητριάδη.
Αρχή μου είναι να προστρέχω σε ένα νόμο για να δω τη νομιμότητα του συμβολαίου.
Προσέφυγα στο νόμο της Κεντρικής Τράπεζας στο άρθρο 19.
Πρόσεξα ότι η παράγραφος 9 ήταν παράξενη.
Υπήρχε ασυμβίβαστο που δεν ήταν… Το ανέφερα στο Γενικό Εισαγγελέα και όπως μου είπε το ασφαλέστερο είναι να ακολουθηθεί το κείμενο του νόμου. Ανέφερα το ίδιο θέμα στον κ. (Αλέκο) Ευαγγέλου (νομικός σύμβουλος ΚΤ).
Εφόσον μίλησα με δύο έγκριτους νομικούς, αποφάσισα να στείλω το  συμβόλαιο με υπόμνηση ότι το ένα υπέγραψα", δήλωσε η  Γιωρκάτζη.
Στο μεταξύ, ζήτημα έχει προκύψει και με την αμοιβή της Γιωρκάτζη, η οποία ανέφερε ότι ο τέως Διοικητής της ΚΤ Πανίκος Δημητριάδης απολάμβανε 1.700 ευρώ περισσότερα από την ίδια.
Ανέφερε ακόμα ότι για επτά μήνες δεν είχε αύξηση και πως η ίδια δεν είχε αναβαθμίσει τη μισθοδοσία της.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε πως με βάση το συμβόλαιο, η αμοιβή της κ. Γιωρκάτζη είναι κατά 10.000 ευρώ το χρόνο μεγαλύτερη από του κ. Δημητριάδη.
Ανέφερε, ωστόσο, ότι θα εξετάσει το όλο θέμα εκ νέου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης