Τελευταία Νέα
Οικονομία

Kύπρος: Ενδείξεις αποκλιμάκωσης της μίνι κρίσης - Παραιτήθηκε η κόρη της Γιωρκάτζη (ΚτΚ) από το δικηγορικό γραφείο του πατέρα της

Kύπρος: Ενδείξεις αποκλιμάκωσης της μίνι κρίσης - Παραιτήθηκε η κόρη της Γιωρκάτζη (ΚτΚ) από το δικηγορικό γραφείο του πατέρα της
Την ίδια στιγμή η εταιρεία Αντρέας Γιωρκάτζης κάνει λόγο για παραποίηση των γεγονότων, όσον αφορά στη σχέση της με τη διοικήτρια της ΚτΚ

Την παραίτησή της από τη δικηγορική εταιρεία Αντρέας Γιωρκάτζης, ήτοι την εταιρεία του πατέρα της, γνωστοποίησε η κόρη της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, μετά το σάλο αντιδράσεων που προκλήθηκε, στη σκιά των επικρίσεων για σοβαρή σύγκρουση συμφερόντων σε ό,τι αφορά τη μητέρα της.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα η Μαριάννα Γιωρκάτζη, την οποία παρουσιάζουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, «επειδή η εργοδότησή μου από τη Δικηγορική Εταιρεία ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗΣ Δ.Ε.Π.Ε. έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και αφορμή για ανυπόστατες κατηγορίες για δήθεν σύγκρουση συμφερόντων της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη ως διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας και παρά το γεγονός ότι θεωρώ ότι σε καμιά περίπτωση δεν υφίσταται τέτοια σύγκρουση, γνωστοποιώ με την παρούσα την παραίτησή μου από τη δικηγορική εταιρεία ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗΣ Δ.Ε.Π.Ε.».
Η Μαριάννα Γιωρκάτζη αναφέρει επίσης ότι θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την αποστασιοποίησή της από την εν λόγω εταιρεία.
Την ίδια στιγμή η εταιρεία Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε. κάνει λόγο για παραποίηση των γεγονότων και διαστρέβλωση της αλήθειας, όσον αφορά στη σχέση της με τη διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.
Σε έτερη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, η Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε, κάνει λόγο για προσπάθεια MME και κομμάτων να πληγεί η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η υπεράσπιση ενώπιον των κυπριακών δικαστηρίων του Ανδρέα Βγενόπουλου από τη δικηγορική εταιρεία Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε. δημιουργεί ασυμβίβαστο με τα καθήκοντα της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη ως Διοικήτριας, γιατί η κόρη της Μαριάννα Γιωρκάτζη είναι δικηγόρος στην εν λόγω δικηγορική εταιρεία.
Όπως αναφέρει, η νομική εκπροσώπηση της MIG και του Ανδρέα Βγενόπουλου έχει ανατεθεί στη δικηγορική εταιρεία Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε. το Δεκέμβριο του 2012 και καμιά από τις υποθέσεις της MIG και του Ανδρέα Βγενόπουλου δεν στρέφονται εναντίον της Κύπρου ή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.
Προστίθεται ότι η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη που διορίστηκε ως Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου τον Απρίλιο του 2014, ουδέποτε είτε ως Γενική Ελεγκτρια της Δημοκρατίας είτε ως Διοικήτρια της είχε ή έχει οποιαδήποτε σχέση με την Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε.
Αναφέρεται επιπρόσθετα ότι η Διοικήτρια δεν προεδρεύει της Αρχής Εξυγίανσης όταν συζητούνται υποθέσεις που αφορούν τους πελάτες της Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε, για να αποκλείσει κάθε ισχυρισμό για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης