Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πως θα γίνεται η εξόφληση οφειλών σε 100 δόσεις στην εφορία - Ποιοι υπάγονται στη ρύθμιση και ποιοι εξαιρούνται - Όλη η απόφαση

Πως θα γίνεται η εξόφληση οφειλών σε 100 δόσεις στην εφορία - Ποιοι υπάγονται στη ρύθμιση και ποιοι εξαιρούνται - Όλη η απόφαση
Η 1η δόση της ρύθμισης καταβάλλεται μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση
Την ενεργοποίηση της ρύθμισης οφειλών στην εφορία σε έως και 100 μηνιαίες δόσεις σηματοδοτεί η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαϊδου η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνήσεως.
Ειδικότερα, η πρώτη δόση της ρύθμισης καταβάλλεται μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, ενώ οι επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.
Η καταβολή της οφειλής δύναται να πραγματοποιείται μέσω πάγιας εντολής στους φορείς είσπραξης.
Οι δόσεις πληρώνονται στις τράπεζες με Ταυτότητα Οφειλής ή μέσω πάγιας εντολής, ενώ για την απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση είναι να έχει υποβάλλει τις φορολογικές του δηλώσεις.
Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά:
Το σύνολο των βεβαιωμένων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 και ληξιπρόθεσμων έως και την ημερομηνία της αίτησης οφειλών, που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών.
Μετά από επιλογή του οφειλέτη στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν:
- βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής
- βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής
- βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται. Στην περίπτωση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση, επέρχεται απώλεια των ανωτέρω διευκολύνσεων ή ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής χρεών.
Η υποχρεωτικά υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική οφειλή δεν μπορεί να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000 ευρώ). Εως 72 είναι οι δόσεις για οφειλές άνω των 15.000 ευρώ.

Ποιοι εξαιρούνται από τη ρύθμιση
- Δεν υπάγονται οφειλές που σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις δεν δύνανται να υπαχθούν σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών.
- Ομοίως δεν υπάγονται οφειλές η αποπληρωμή των οποίων έχει ρυθμιστεί από συμφωνία που επικυρώθηκε με δικαστική απόφαση κατ΄άρθρο 99 επ. Πτωχευτικού Κώδικα, 44 ν. 1892/90 ή άλλες διατάξεις, εκτός εάν προβλέπεται διαφορετικά στη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης