Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αφρική… η ήπειρος της Επαγγελίας για τους Έλληνες επιχειρηματίες - Συνέδριο του ΕΒΕΑ για τις επενδύσεις στη «Μαύρη» Ήπειρο

Αφρική… η ήπειρος της Επαγγελίας για τους Έλληνες επιχειρηματίες - Συνέδριο του ΕΒΕΑ για τις επενδύσεις στη «Μαύρη» Ήπειρο
Αιθιοπία, Κένυα, Μποτσουάνα, Νιγηρία και Νότιος Αφρική... πόλος έλξης για τους επενδυτές
Η επέκταση της ελληνικής επενδυτικής παρουσίας στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής μονοπώλησε τη σημερινή ημερίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Ειδικότερα, το Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, διοργάνωσε μία ημερίδα με θέμα «Ελληνική Επιχειρηματικότητα στην Υπο-Σαχάρια Αφρική».
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, Π. Θωμόγλου, επισήμανε πως «το συνέδριο εστίασε, κυρίως, στις οικονομίες της Αιθιοπίας, της Κένυας, της Μποτσουάνας, της Νιγηρίας και της Νοτίου Αφρικής και στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν οι χώρες αυτές στους Έλληνες επιχειρηματίες. Χώρες οι οποίες πίσω από τις τεράστιες διαφορές βιοτικού επιπέδου με τη Δύση και την Ανατολή, έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν εντυπωσιακά μακροοικονομικά δεδομένα και ορατές προοπτικές»
Όπως εξήγησε, το ΔΝΤ κτιμά ότι οι οικονομίες της υποσαχάριας Αφρικής θα αναπτυχθούν φέτος με ρυθμούς της τάξης του 5,4%, που το 2015 θα επιταχυνθούν στο 5,8%.
Επικαλούμενος στοιχεία της Ernst & Young, υπογράμμισε πως η Αφρική προσέλκυσε το 5,7% του συνόλου των ξένων άμεσων επενδύσεων που έγιναν διεθνώς το 2013, έναντι 3,6% το 2012.
Ακόμη, περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν το τελευταίο έτος, σύμφωνα με την African Development Bank, και οι κινεζικές επενδύσεις στην Αφρική, κατά την τελευταία δεκαετία, έχουν αυξηθεί κατά 4000%, κατέληξε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης