Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ξιφαράς (CEO ΔΕΣΦΑ): Παράγοντας διασφάλισης της ενεργειακής τροφοδοσίας και πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας o ΔΕΣΦΑ

tags :
Ξιφαράς (CEO ΔΕΣΦΑ): Παράγοντας διασφάλισης της ενεργειακής τροφοδοσίας και πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας o ΔΕΣΦΑ
Οι επενδύσεις του ΔΕΣΦΑ διαφυλάσσουν τις ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας
Σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε τις επενδύσεις του ΔΕΣΦΑ, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Κωνσταντίνος Ξιφαράς.
Ο κ. Ξιφαράς παρουσίασε την ουσιαστική συμβολή του ΔΕΣΦΑ στην ανάπτυξη της οικονομίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας και των ελληνικών επιχειρήσεων, από το βήμα του Συνεδρίου που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) στην Αθήνα την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, με τίτλο «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική».
Ο κ. Ξιφαράς στην ομιλία του, αναφέρθηκε εκτενώς στις επενδύσεις του ΔΕΣΦΑ, που κατά κύριο λόγο πραγματοποιούνται στην ελληνική περιφέρεια, ενισχύοντας τις κατά τόπους οικονομίες, ενώ παράλληλα διαφυλάσσουν θέσεις εργασίας, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και παρέχουν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τη δυνατότητα χρήσης του φυσικού αερίου.
Αναφερόμενος στο επενδυτικό πλάνο των επόμενων ετών, το οποίο περιλαμβάνει κεφάλαια ύψους 280 εκατ. ευρώ, επισήμανε τη σημασία για την ασφάλεια τροφοδοσίας και τη γεωπολιτική θέση της χώρας, της 2ης αναβάθμισης του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας και συγκεκριμένα της κατασκευής της 3ης δεξαμενής, έργο προϋπολογισμού 159 εκατ. ευρώ.
Επίσης τόνισε ότι το έργο της επέκτασης του δικτύου υψηλής πίεσης προς τη Μεγαλόπολη, προϋπολογισμού 109,7 εκατ. ευρώ, θα συμβάλλει δραστικά στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο κ. Ξιφαράς χαρακτήρισε, ως ενδεικτικό παράδειγμα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας, τις συνδέσεις των δύο διυλιστηρίων των ΕΛ.ΠΕ στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, μέσω των οποίων θα είναι πλέον εφικτή η χρήση φθηνότερου καυσίμου για την κάλυψη των ενεργειακώναναγκών των εγκαταστάσεων.
Ο κ. Ξιφαράς έκλεισε την ομιλία του, σκιαγραφώντας τον ρόλο του ΔΕΣΦΑ τα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ο ΔΕΣΦΑ θα διαδραματίσει ένα κρίσιμο ρόλο στην εισαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα διασφάλισης της ευρωπαϊκής ενεργειακής τροφοδοσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης