Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μ. Χρυσοχοΐδης: Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών το αεροδρόμιο στο Καστέλι Κρήτης

Μ. Χρυσοχοΐδης: Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών το αεροδρόμιο στο Καστέλι Κρήτης
"Θα αποτελέσει την καρδιά της αεροπορικής δραστηριότητας και των αεροπορικών μεταφορών στη Μεσόγειο"
Ως μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μ. Χρυσοχοΐδης το αεροδρόμιο Καστελίου στην Κρήτη.
«Είναι ένα αεροδρόμιο το οποίο θα αποτελέσει την καρδιά της αεροπορικής δραστηριότητας και των αεροπορικών μεταφορών στη Μεσόγειο, προς την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία», διαμήνυσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι το αεροδρόμιο αυτό προορίζεται να παίξει τον ρόλο ενός ενδιάμεσου σταθμού προς τους παραπάνω προορισμούς.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σχετικά με το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) ο υπουργός επεσήμανε ότι ασχολήθηκε προσωπικά για την ανεύρεση μιας συνολικά βιώσιμης, κοινωνικά αποδεκτής και αναπτυξιακής λύσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας ότι μετά από διαβούλευση και διαπραγμάτευση που έκανε με την ΕΤΕπ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμφώνησαν για την κατασκευή του ΒΟΑΚ, μέσω σύμβασης παραχώρησης και πληρωμών διαθεσιμότητας. Τα κεφάλαια που θα χρειαστεί να διατεθούν από το Δημόσιο στη φάση κατασκευής, θα προέρχονται τόσο από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, όσο και από πόρους της ΕΤΕπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης