Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δ. Κοντός (ΕΟΠΠΥ): Υπερσυνταγογράφηση και διαφθορά ζημιώνουν το κράτος με απώλειες εκατ. ευρώ

tags :
Δ. Κοντός (ΕΟΠΠΥ): Υπερσυνταγογράφηση και διαφθορά ζημιώνουν το κράτος με απώλειες εκατ. ευρώ
Πάνω από το 30% των δαπανών υγείας αφορά υπερβάσεις, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ
Η υπερσυνταγογράφηση και η διαφθορά ζημιώνουν με εκατομμύρια ευρώ το κράτος σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ, Δημήτρης Κοντός, σημειώνοντας ότι πάνω από το 30% των δαπανών υγείας αφορά υπερβάσεις και φαινόμενα προκλητής ζήτησης.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την απάτη και τη διαφθορά στο χώρο της Υγείας, ο κ. Κοντός σημείωσε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει τον ίδιο αριθμό συνταγών με την Ισπανία, παρά το γεγονός πως η δεύτερη έχει πενταπλάσιο πληθυσμό.
Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, «οι αλόγιστες δαπάνες, η προκλητή ζήτηση, η παραβατική συμπεριφορά από ορισμένους παρόχους υγείας και η άτυπη καθιέρωση των παραπληρωμών (το γνωστό σε όλους φακελάκι) έχουν ζημιώσει και συνεχίζουν να ζημιώνουν το κράτος με απώλειες εκατομμυρίων ευρώ».
Πρόσθεσε δε, ότι παράλληλα «προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές στους ασθενείς οι οποίοι είτε υποβάλλονται σε περιττές εξετάσεις ή/και θεραπείες προκειμένου να κερδίζουν κάποιοι, θέτοντας σε κίνδυνο την υγείας τους, είτε δέχονται ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις να προβούν σε άτυπες παραπληρωμές προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας ή καλύτερη αντιμετώπιση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης