Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χ. Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Αισιόδοξος για την έγκριση εκταμίευσης της δόσης των 350 εκατ. ευρώ από το Eurogroup

Χ. Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Αισιόδοξος για την έγκριση εκταμίευσης της δόσης των 350 εκατ. ευρώ από το Eurogroup
Ο Χ. Γεωργιάδης θα υποστηρίξει στο Eurogroup ότι η Κύπρος έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις
Αισιόδοξος για την έγκριση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης ύψους 350 εκατ. ευρώ προς την Κύπρο, η οποία έχει παγώσει, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο του 5ου Συνταξιοδοτικό Φόρουμ, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν εκπληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις που υπήρχαν ακόμη και η τελευταία εκκρεμότητα που υπήρχε, «οι οποίες επιτρέπουν την έγκριση του προγράμματος».
Ο Χ. Γεωργιάδης τόνισε ότι θα εξηγήσει στους εταίρους του στο Eurogroup ότι η Κύπρος έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις και πως τώρα επιτρέπεται η συνέχιση του προγράμματος, περιλαμβανομένης και της χρηματοδότησης.
«Βεβαίως, είναι πολύ πιθανόν, το ίδιο το Eurogroup να αξιολογήσει και τα πολιτικά δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται εντός Κύπρου», πρόσθεσε.
Σε συμπληρωματική ερώτηση κατά πόσον ανησυχεί γι’ αυτό, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι πιθανόν να εξεταστούν αυτά τα δεδομένα.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η νομοθεσία για τις εκποιήσεις στις περιπτώσεις κατοικίας θα εφαρμοστεί με το νέο έτος για να συμπέσει με το πλαίσιο αφερεγγυότητας.
Ερωτηθείς αν στο αυριανό Eurogroup θα ξεκαθαρίσει και το θέμα της επόμενης καθόδου της τρόικας στην Κύπρο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι συνήθως δεν είναι σε επίπεδο Eurogroup που ξεκαθαρίζονται αυτές οι λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης