Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τα τεκμήρια διαβίωσης φεύγουν, το νέο περιουσιολόγιο και το σαφάρι φοροελέγχων έρχεται

Τα τεκμήρια διαβίωσης φεύγουν, το νέο περιουσιολόγιο και το σαφάρι φοροελέγχων έρχεται
Πάντα με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής...
Τα τεκμήρια διαβίωσης δεν επιτέλεσαν ικανοποιητικά τον σκοπό τους, κατά της φοροδιαφυγής, και φαίνεται ότι σύντομα θα τα αποχαιρετίσουμε.
Σε κάλυψη του κενού, που θα αφήσουν πίσω τους, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να εντείνει τους φοροελέγχους, ειδικότερα σε κλάδους…επιρρεπείς στην φοροδιαφυγή.
Έτσι, κάτω από το φορολογικό μικροσκόπιο, για τον υπολογισμό του εισοδήματος, θα μπουν έξοδα κατοικίας, δαπάνες γραφείου, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, νοσήλια ιδιωτικών κλινικών, πληρωμές σε πιστωτικές κάρτες, δόσεις δανείων, ιδιωτικές ασφάλειες, λογαριασμοί ΔΕΚΟ και λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα μείνει συρτάρι κλειστό, καθώς ρόλο στην περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου θα διαδραματίσουν τόσο οι καταθέσεις, όσο και τα έργα τέχνης και τα κοσμήματα, που έχει στην κατοχή του.
Όλες οι δαπάνες θα διασταυρώνονται με τα εισοδήματα από μισθούς, άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες, επιδόματα, αποζημιώσεις, επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις, ενώ ως τον ερχόμενο Απρίλιο θα είναι σε πλήρη λειτουργία το νέου τύπου περιουσιολόγιο, το οποίο προς το παρόν, λειτουργεί πιλοτικά.
Πλέον και ειδικά μετά τη διαμόρφωση του περιουσιολόγιου ουσιαστικά οι ελεγκτές εφορίας και ΣΔΟΕ δεν θα περιμένουν τη δήλωση για να υπολογίσουν τον φόρο.
Άσχετα από τη δήλωση ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση τα κριτήρια και, έτσι, από όλα αυτά τα στοιχεία συν το δηλωθέν εισόδημα θα βγαίνει ο φόρος και όχι από τη δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης