Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις ενόψει της άφιξης της τρόικα - «Ναι» στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, «όχι» στις ομαδικές απολύσεις

Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις ενόψει της άφιξης της τρόικα - «Ναι» στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, «όχι» στις ομαδικές απολύσεις
Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ τρόικα και υπ. Εργασίας
Το ακανθώδες ζήτημα των ομαδικών απολύσεων και των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο εξέτασαν τρόικα και υπουργείο Εργασίας, στο περιθώριο της σημερινής τηλεδιάσκεψης.
Ενόψει της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα επανέλαβαν τις θέσεις τους για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου.
Στόχος της σημερινής τηλεδιάσκεψης αποτέλεσε η επίτευξη μίας μίνιμουμ συμφωνίας για τα εν λόγω ζητήματα.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, αξιωματούχοι του ελληνικού υπουργείου επανέλαβαν πως το υφιστάμενο πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα διεθνή και ευρωπαϊκή πρότυπα.
Όσον αφορά το συνδικαλιστικό νόμο, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών σε τομείς, όπως συνδικαλιστικές άδειες και χρηματοδότηση των συνδικάτων.
Πάντως, διευκρίνισαν πως οι αλλαγές θα προέλθουν έπειτα από συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr
Πυρετώδεις ζυμώσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο κυβερνητικό επιτελείο, με στόχο την επιτάχυνση της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.
Ειδικότερα, από σήμερα Δευτέρα, ανώτατα κυβερνητικά στελέχη θα έχουν σειρά επαφών με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, με στόχο την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών, αμέσως μετά το Eurogroup της Πέμπτης.
Εντός της ημέρας, κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να συνομιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης και με τους επικεφαλής της τρόικας.
Στόχος είναι οι δύο πλευρές να έρθουν όσο γίνεται πιο κοντά σε σημαντικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, όπως το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τα εργασιακά, ώστε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μετά το Eurogroup της Πέμπτης, να επιστρέψουν οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης