Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΟΣΑ: Υπογράφηκε η συμφωνία για την αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών - Συμμετέχουν 50 κράτη - Σε ισχύ από το 2017

ΟΟΣΑ: Υπογράφηκε η συμφωνία για την αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών - Συμμετέχουν 50 κράτη - Σε ισχύ από το 2017
Schaeuble: Ας συνεισφέρουμε από κοινού σε περισσότερη διαφάνεια και δικαιοσύνη
Συμφωνία για την αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών υπέγραψαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών 50 κρατών, στο Βερολίνο, στο περιθώριο συνεδρίου που διοργανώνει ο ΟΟΣΑ.
Ειδικότερα, από το 2017 οι φορολογικές υπηρεσίες των χωρών που υπογράφουν τη νέα συμφωνία θα ανταλλάσσουν αυτομάτως τις σχετικές πληροφορίες, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει πολύ το έργο όσων θέλουν να φοροδιαφύγουν μεταφέροντας μαύρο χρήμα σε χώρες του εξωτερικού.
«Ας συνεισφέρουμε από κοινού σε περισσότερη διαφάνεια και δικαιοσύνη στον παγκοσμιοποιημένο 21ο αιώνα» ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble.
«Αυξάνεται πλέον πολύ ο κίνδυνος να σε πιάσουν», σχολιάζει επίσης ο Γερμανός αξιωματούχος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, την οποία αναμεταδίδει η Deutsche Welle. Εντούτοις, όπως επισημαίνει, «όσο υπάρχουν άνθρωποι, δεν θα τηρούν όλοι τους νόμους. Θα αναπτύσσουν νέες ιδέες προκειμένου να εξαπατούν τις φορολογικές αρχές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης