Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ικανοποίηση στο ΣΒΑΠ για τα stress tests - «Χειροπιαστές οι ελπίδες για την ανάπτυξη»

Ικανοποίηση στο ΣΒΑΠ για τα stress tests - «Χειροπιαστές οι ελπίδες για την ανάπτυξη»
Δηλώσεις του Δ. Μάθιου για τα αποτελέσματα των stress tests
Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ εμφανίστηκε ο πρόδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Δ. Μαθιός.
Ειδικότερα, ο Δ. Μαθιός υποστήριξε πως «η επιβεβαίωση της ιδιαίτερα ικανοποιητικής θέσης του Τραπεζικού μας συστήματος με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ελέγχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την κεφαλαιακή επάρκεια και των ελληνικών Τραπεζών αποτελεί το πρώτο χειροπιαστό στοιχεία για ελπίδες προς το όραμα της ανάπτυξης».
«Τα σημερινά δεδομένα της οικονομίας με τα πρώτα θετικά στοιχεία ανάπτυξης εντός του 2014 απαιτούν συναγερμό και ένταση σε κάθε προσπάθεια για ανάκαμψη μέσα στον επόμενο χρόνο. Το επιχειρηματικό κλίμα μπορεί να γνωρίσει καλύτερες ημέρες εάν και το πολιτικό κλίμα βοηθήσει με κατανόηση των αναγκών της οικονομίας. Πρώτο βήμα μαζί με την χρηματοδότηση και από τον Τραπεζικό τομέα θα πρέπει να είναι η επανεξέταση του φορολογικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την πάταξη της γραφειοκρατίας και τις απλοποιήσεις των διαδικασιών που θα επιτρέψουν προσέλκυση επενδύσεων» υπογράμμισε παράλληλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης