Τελευταία Νέα
old

Χωρίς να υπάρχει αύριο ξεπουλούν οι ξένοι στο Χ.Α. – Οι θεσμικοί δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για απεμπλοκή από το ΔΝΤ

Χωρίς να υπάρχει αύριο ξεπουλούν οι ξένοι στο Χ.Α. – Οι θεσμικοί δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για απεμπλοκή από το ΔΝΤ
Θεωρούν ότι η τρόικα είναι η δικλείδα ασφαλείας και ο παράγοντας σταθερότητας που χρειάζονται οι επενδύσεις
Σε «μαύρη τρύπα» φαίνεται ότι έχει μπει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να ξεπουλούν μαζικά και αδιακρίτως ότι υπάρχει στο ταμπλό.
Το κραχ συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει πάνω από 90 μονάδες μέσα σε δύο ημέρες, καθιστώντας την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου του 2014 ως την πιο «μαύρη» επενδυτικά για την ζωή της κυβέρνησης συνεργασίας του Αντώνη Σαμαρά.
Μιας κυβέρνησης που στην προσπάθεια της να διασωθεί πολιτική από την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, προχωρά σε επιπόλαιες και ασυνάρτητες μεθοδεύσεις, αδιαφορώντας για την επόμενη μέρα της Ελλάδος.
Η αγορά είναι ξεκάθαρο ότι αποδοκιμάζει με τον πλέον προκλητικό τρόπο την αντίθεση της στα σχέδια απεμπλοκής της Ελλάδος από τον έλεγχο του ΔΝΤ.
Οι ξένοι πουλάνε δίχως να υπάρχει αύριο.
Πουλάνε γιατί απλά δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση.
Θεωρούν ότι μόνο με την παρουσία της τρόικας θα μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση και να επανέλθει δημοσιονομικά σε βιώσιμο δρόμο.
Θεωρούν ότι η τρόικα είναι η δικλείδα ασφαλείας και ο παράγοντας σταθερότητας που χρειάζονται οι επενδύσεις που έχουν πραγματοποιήσει στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Είναι η πρώτη φορά που τόσο έντονα οι αγορές αποδοκιμάζουν ένα σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, μετά από καιρό ανοχής που επέδειξαν.
Είναι η πρώτη φορά που τόσο έντονα οι αγορές «αδειάζουν» την ελληνική κυβέρνηση και στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προειδοποίησης ότι ρευστοποιούν τα πάντα και φεύγουν εάν η Ελλάδα συνεχίσει τους επικίνδυνους πειραματισμούς.
Η καταστροφή που συντελείται στο χρηματιστήριο και στα ομόλογα θα πρέπει να αποδοθεί πέραν της αποδοκιμασίας των ξένων στα σχέδια της κυβέρνησης να φύγει από την τρόικα, στην εκτίμηση ότι τελειώνει ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης αλλά και στην έλευση ενός αριστερού κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, που δεν έχει αποσαφηνίσει τη στρατηγική για πλήθος κρίσιμων θεμάτων.
Είναι άξιο αναφοράς  το γεγονός ότι ενώ οι τράπεζες βυθίζονται σε νέα χαμηλά, λόγω και των ανησυχιών για τα stress test, στην ίδια πορεία κατακρήμνισης βρίσκονται και πολλά blue chips που αποδεικνύουν τα συστημικά χαρακτηριστικά της πτώσης.
Η κυβέρνηση μετά το σημερινό και το χθεσινό μεγάλο σοκ θα πρέπει να επαναξιολογήσει πλήρως τη στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο, καθώς οι ξένοι επενδυτές μπορούν πολύ εύκολα να άρουν πλήρως την εμπιστοσύνη τους από την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης