Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Βρούτσης (υπ. Εργασίας): Η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – Δεν θα είναι πλέον «τυφλές» οι παροχές

Γ. Βρούτσης (υπ. Εργασίας): Η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – Δεν θα είναι πλέον «τυφλές» οι παροχές
Το ασφαλιστικό έχει σταθεροποιηθεί, όμως δεν μπορεί να αντέξει πολιτικά παιχνίδια, υπογράμμισε ο υπουργός
Ως τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας χαρακτήρισε το Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι πλέον οι κοινωνικές παροχές δεν θα είναι «τυφλές», αλλά θα αλληλοσυμπληρώνονται.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα συμψηφίζεται με το επίδομα ανεργίας, προσθέτοντας πως πλέον δημιουργείται ένας μηχανισμός όπου οι διάφορες ροές κοινωνικών παροχών δεν θα είναι «τυφλές», αλλά θα αλληλοσυμπληρώνονται, ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν ακριβώς σε αυτούς που έχουν ανάγκη.
Δεν πρέπει να «χύνουμε νερό στη θάλασσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα καλύψει περίπου 700.000 ανθρώπους, ενώ θα διαμορφώνεται συνεκτιμώντας την οικογενειακή και περιουσιακή κατάσταση, με οροφή τις 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία ακινήτων.
Στο πρόγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, θα μπορούν ενταχθούν και άνεργοι που συγκατοικούν με τους γονείς τους.
Οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα θα αρχίσουν πιλοτικά σε 13 δήμους της χώρας στις 15 Νοεμβρίου, με στόχο την καθολική επέκτασή του στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Όσον αφορά το ασφαλιστικό, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι πλέον έχει σταθεροποιηθεί και βρίσκεται σε μια ισορροπία, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν μπορεί να αντέξει πολιτικά παιχνίδια για ψηφοθηρικούς λόγους.
Διευκρίνισε ότι από το νέο σύστημα της βασικής σύνταξης που θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο δεν θα θίγουν οι σημερινοί συνταξιούχοι, συμπληρώνοντας ότι, με βάση τα στοιχεία, τα 360 ευρώ της βασικής ανταποδοτικής σύνταξης θα φτάσουν τα 375 ευρώ το 2021.
Τέλος, επανέλαβε ότι θα υπάρξουν οριακές μειώσεις αλλά και αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης