Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η διοικητική μεταρρύθμιση στο επίκεντρο της συνάντησης της Ε. Χριστοφιλοπούλου (υφ. ΔΔ&ΗΔ) με τον ευρωπαίο επίτροπο Απασχόλησης

Η διοικητική μεταρρύθμιση στο επίκεντρο της συνάντησης της Ε. Χριστοφιλοπούλου (υφ. ΔΔ&ΗΔ) με τον ευρωπαίο επίτροπο Απασχόλησης
Η υφυπουργός παρουσίασε το εθνικό σχέδιο δράσης για τη διοικητική μεταρρύθμιση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
Το εθνικό σχέδιο δράσης για τη διοικητική μεταρρύθμιση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη διασύνδεσή του με το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα παρουσίασε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στον ευρωπαίο επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, László Andor, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη, στην Κομισιόν.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση μεταξύ άλλων:
• στην απλοποίηση των διαδικασιών και στη μείωση των διοικητικών βαρών για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
• στην αναδιοργάνωση των δομών του δημοσίου
• στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο τομέα
• στη σύνδεση των διοικητικών μεταρρυθμίσεων με συγκεκριμένα σχέδια δράσης για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καθώς και τον προσδιορισμό μεγάλης κλίμακας ψηφιακών μεταρρυθμίσεων.
Αναφερόμενη στις δυσκολίες χρηματοδότησης των παραπάνω μεταρρυθμίσεων στο σύστημα διαχείρισης του ΕΣΠΑ κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2007-2013, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο που συμπίπτει με την υιοθέτηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 και την έναρξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014 - 2020», ενώ ταυτόχρονα καλείται να διαδραματίσει έναν επιτελικό ρόλο προκειμένου να διασφαλίσει την αποτελεσματική υλοποίηση και συνέχεια των μεταρρυθμίσεων στην ελληνική δημόσια διοίκηση.
Για τον σκοπό αυτό, η υφυπουργός ζήτησε να υπάρξει εμπροσθοβαρής χρηματοδότηση των μεταρρυθμίσεων, με δεδομένο ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έθεσε έγκαιρα τους στόχους και τις προτεραιότητες, προκειμένου να διασφαλιστεί ο αποτελεσματικός σχεδιασμός του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014 - 2020».
Το αίτημα για εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση έγινε δεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι, εν όψει της επικείμενης έγκρισης και έναρξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014 - 2020», είναι απαραίτητη η υποστήριξη για την έγκαιρη υλοποίηση των δράσεων προτεραιότητας που είναι αναγκαίες για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια της διοικητικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας.
Τέλος, η κ. Χριστοφιλοπούλου εξήρε την καλή και εποικοδομητική συνεργασία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθ’ όλη τη διάρκεια  σχεδιασμού του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης