Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παρέμβαση Μαυραγάνη (υφυπ. Οικονομικών) για τη φορολόγηση παροχών σε είδος - Δεν επιβαρύνονται οι χαμηλόμισθοι

Παρέμβαση Μαυραγάνη (υφυπ. Οικονομικών) για τη φορολόγηση παροχών σε είδος - Δεν επιβαρύνονται οι χαμηλόμισθοι
Oι παροχές προορίζονται κατά κανόνα για τα υψηλόβαθμα στελέχη που έχουν μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα
Δεν τίθεται θέμα φορολογικής επιβάρυνσης για τους χαμηλόμισθούς, διαμηνύει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, με αφορμή τα δημοσιεύματα για το ζήτημα της «φορολόγησης παροχών σε είδος».
Ειδικότερα, ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε πως «Πολλοί προσπάθησαν να πουν ότι φορολογούμε εν γένει τις παροχές σε είδος. Θα ήθελα να ενημερώσω ότι η εγκύκλιος που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αφορά την εξαίρεση πολλών κατηγοριών παροχών σε είδος που μέχρι σήμερα θεωρούνταν παροχές και φορολογούνταν. Συνεπώς αποσαφηνίζεται το πλαίσιο των παροχών σε είδος και της φορολόγησής τους για να μην υπάρχουν προβλήματα στους φορολογικούς ελέγχους όπου τα προβλήματα αυτά ήταν αρκετά, ταλαιπωρούσαν τις επιχειρήσεις και δημιουργούσαν τεράστια ασάφεια ακόμη και στους φορολογούμενους μισθωτούς. Συνεπώς ξεκαθαρίζεται το επιχειρηματικό περιβάλλον».
Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει τα εξής:
• Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται η εφαρμογή του άρθρου 13 Ν. 4172/2013 – δεν πρόκειται για νέα νομοθεσία. Οι παροχές σε είδος φορολογούνταν και με το προϊσχύον καθεστώς του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος από το 1994.
• Για τους χαμηλόμισθους ΔΕΝ τίθεται θέμα φορολογικής επιβάρυνσης, αφού οι παροχές αυτές προορίζονται κατά κανόνα για τα ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ που έχουν και μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα.
• ΔΕΝ φορολογούνται παροχές σε είδος, οι οποίες δίνονται σε όλο το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό μίας επιχείρησης σύμφωνα με επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, δεδομένου ότι οι συμφωνημένες αυτές παροχές καλύπτουν τις εργασιακές ανάγκες των εργαζομένων της επιχείρησης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης