Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΤΑΙΠΕΔ: Έσοδα 5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις - Πρόοδο στο πρόγραμμα βλέπει ο Εμ. Κονδύλης - Ζητούμενο οι επενδύσεις

tags :
ΤΑΙΠΕΔ: Έσοδα 5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις - Πρόοδο στο πρόγραμμα βλέπει ο Εμ. Κονδύλης - Ζητούμενο οι επενδύσεις
Για την ανάπτυξη των ακινήτων που έχουν παραχωρηθεί, θα απαιτηθούν επενδύσεις περί τα 10 δισ. ευρώ
Έσοδα πέντε δισ. ευρώ έχουν συγκεντρωθεί από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων μέχρι στιγμής, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Εμμανουήλ Κονδύλης, μιλώντας στο συνέδριο Prodexpo.
Για την ανάπτυξη των ακινήτων που έχουν παραχωρηθεί, θα απαιτηθούν επενδύσεις περί τα 10 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος τόνισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο πρόγραμμα.
«Μέσα σε τρία χρόνια έχουμε προχωρήσει στην άρση 100 νομικών και διοικητικών εμποδίων.
Βρίσκονται σε εξέλιξη 18 διαγωνισμοί, ενώ αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και το πρώτο κλάστερ τουριστικών λιμένων.
Πρόκειται για έργα που συμβάλλουν αμεσα στην αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών.
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ολοκληρώσει ένα πολύ σημαντικό έργο, όπως η καταγραφή ακινήτων, η προεπιλογή προς αξιοποίηση 3.000 από τα συνολικά 80.000 και η δημιουργία χαρτοφυλακίου 1.000 ακινήτων, σύμφωνα με τον Εμ. Κονδύλη.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η εγχώρια ακίνητη περιουσία και στο πλαίσιο αυτό έχει ζητηθεί χρηματοδότηση από τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ για τη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου μοντέλου εκμετάλλευσης του εγχώριου real estate.
O υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και της επιστροφής στην ανάκαμψη.
Στελέχη του κλάδου ακινήτων, ανέφεραν στο συνέδριο ότι η προσέλκυση ξένων επενδυτών που διαθέτουν μακροπρόθεσμο επενδυτικό πλάνο είναι αναγκαία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της κτηματαγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης