Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαψεύδονται τα σενάρια περί μισθού 586 ευρώ στο δημόσιο - Μητσοτάκης: Λάθος η σύγκριση μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Διαψεύδονται τα σενάρια περί μισθού 586 ευρώ στο δημόσιο - Μητσοτάκης: Λάθος η σύγκριση μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Στο δημόσιο υπάρχουν 12 μισθοί, ενώ στον ιδιωτικό 14
Τα σενάρια περί εξίσωσης του κατώτατου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων με αυτόν των ιδιωτικών διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης.
Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «κανείς δεν μπορεί να συγκρίνει μηνιαίο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο, διότι στο μεν ιδιωτικό τομέα έχουμε 14 μισθούς και στον δημόσιο 12, άρα οποιαδήποτε τέτοια σύγκριση σε επίπεδο μηνιαίων μισθών είναι από τη φύση της άδικη».
Ας σημειωθεί πως ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα ορίζεται στα 586 ευρώ μηνιαίως.
Συνεχίζοντας, εξήγησε πως «δεν λαμβάνεται υπόψη και το ότι ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο αφορά στον υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης και υπάρχει μια προσαύξηση ανάλογα με τα εκπαιδευτικά προσόντα που δεν υπάρχει κατ΄ ανάγκη στον ιδιωτικό τομέα».
Παράλληλα, κατέστησε αναγκαία την εισαγωγής της διετούς δοκιμαστικής περιόδου, κατά την διάρκεια της οποίας ο υποψήφιος υπάλληλος θα αξιολογείται.
«Χρειάζεται ένα σύστημα πραγματικής αναφοράς σε κάποιον προϊστάμενο, ο οποίος θα δρα ως μέντορας, ως σύμβουλος στον νέο υπάλληλο, ο οποίος θα διανύσει αυτή τη διετία και θα δοκιμαστεί εάν πραγματικά αξίζει να παραμείνει δημόσιος υπάλληλος» διέτεινε χαρακτηριστικά.
«Όσον αφορά στο τι μισθό πρέπει να παίρνει αυτός ο υπάλληλος, αυτό θα το συζητήσουμε, όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα είναι 586 ευρώ» σημείωσε εκ νέου, διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης