Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέο πλήγμα στη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης - Αποκλείονται από θέσεις ευθύνης οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ…

Νέο πλήγμα στη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης - Αποκλείονται από θέσεις ευθύνης οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ…
Περισσότεροι από 1.500 υπάλληλοι και έμπειρα στελέχη... μπαίνουν στο ψυγείο, βάση της νέας διάρθρωσης των οργανικών μονάδων των Δ Ο Υ.
Σε πλήρη απονεύρωση και απαξίωση οδηγούνται οι εφορίες της χώρας, μετά το νέο κτύπημα που δέχεται η δομή και η στελέχωσή τους, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Από την 1η Οκτωβρίου περισσότεροι από 1.500 υπάλληλοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), αποκλείονται από θέσεις ευθύνης (προϊστάμενοι μονάδων, διευθυντές, υποδιευθυντές κλπ.), με αποτέλεσμα εκατοντάδες έμπειρα στελέχη να μπαίνουν στο ψυγείο, βάση της νέας διάρθρωσης των οργανικών μονάδων των Δ Ο Υ.
Παλαιότερη απόφαση του πρώην γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, η οποία τίθεται πλέον σε εφαρμογή, ορίζει ότι στις οργανικές μονάδες της ΓΓΔΕ του υπουργείου Οικονομικών «προΐστανται υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ, όλων των κλάδων του υπουργείου».
Η επίμαχη απόφαση, παρακάμπτει Προεδρικό Διάταγμα για το Οργανόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά το δικαίωμα των πτυχιούχων ΤΕΙ να προΐστανται σε θέσεις ευθύνης.
Η προηγούμενη διοίκηση της ΓΓΔΕ μάλιστα, προκειμένου να προκαταλάβει τυχόν αρνητικές εξελίξεις κόντρα στα σχέδιά της, έσπευσε να εκδώσει την απόφαση πριν καν ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας του Π.Δ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας .
Όπως έχουν καταγγείλει επανειλημμένα οι εκπρόσωποι των εφοριακών υπαλλήλων «η απόφαση είναι παράλογη και σε λάθος κατεύθυνση » καθώς δεν επιλύει το πρόβλημα της στελέχωσης, αλλά αντίθετα δημιουργεί κενά στον φορολογικό μηχανισμό, αφού αποκλείει ικανά στελέχη με φορολογική εμπειρία, από την αποδεκατισμένη φορολογική διοίκηση.
Οι πραγματικές ανάγκες του κλάδου- επισημαίνουν- απαιτούν να αποκρουστεί η προσπάθεια χειραγώγησης της Δημόσιας Διοίκησης με τον αποκλεισμό του επιστημονικού προσωπικού της ΤΕ κατηγορίας από τις θέσεις ευθύνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θεσμικό πλαίσιο για την δομή και λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ορίζει ότι τα ΑΕΙ είναι τα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης, η οποία αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: τον πανεπιστημιακό τομέα ο οποίος περιλαμβάνει τα πανεπιστήμια, τα πολυτεχνεία και την ανωτάτη σχολή καλών τεχνών και τον τεχνολογικό τομέα ο οποίος περιλαμβάνει τα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΤΕΙ) και την ανωτάτη σχολή παιδαγωγικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Μ. Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης