Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τον Οκτώβριο του 2015 οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο, Κρήτη

Τον Οκτώβριο του 2015 οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο, Κρήτη
Εντός των επόμενων εβδομάδων θα δημοσιευθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού
Τον Οκτώβριο του 2015 αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις με τους αναδόχους για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων πρόκειται να δημοσιευθεί στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η προκήρυξη του διαγωνισμού.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος τον Απρίλιο του 2015 αναμένεται να υποβληθούν οι προσφορές και τον Ιούλιο του ίδιου έτους θα γίνει η αξιολόγηση τους.
Όπως ανακοίνωσε η Αλ. Σδούκου, νομική σύμβουλος και διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε ενεργειακό συνέδριο, η Ελλάδα θα παραχωρήσει 20 θαλάσσιες περιοχές («blocks») για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτης έκανε λόγο για έντονο ενδιαφέρον ενεργειακών εταιρειών αναφορικά με τον διαγωνισμό.
Ο υπουργός παρουσίασε τα σημαντικότερα ενεργειακά έργα που υλοποιούνται στη χώρα μας αυτήν την περίοδο (αγωγός ΤΑΡ, αναβάθμιση του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, προοπτική κατασκευής νέου σταθμού ΥΦΑ στη Β. Ελλάδα), ενώ ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του έτους θα ληφθεί η τελική επενδυτική απόφαση για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου (IGB), ο οποίος έχει την υποστήριξη των δύο κυβερνήσεων και προβλέπεται να λειτουργεί το 2016.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης