Τελευταία Νέα
Οικονομία

Le Monde: Ο Έλληνας πρωθυπουργός A. Σαμαράς έπεισε την Α. Merkel περισσότερο από τον Γάλλο ομόλογό του...

Le Monde: Ο Έλληνας πρωθυπουργός A. Σαμαράς έπεισε την Α. Merkel περισσότερο από τον Γάλλο ομόλογό του...
Η Καγκελάριος φάνηκε περισσότερο πεπεισμένη για τις θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα, παρά για τις δυνατότητες της Γαλλίας
Την έκβαση της χθεσινής επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
«Μετά τον Γάλλο πρωθυπουργό, Μ. Valls, η Α. Μerkel υποδέχθηκε τον Αντώνη Σαμαρά» είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο γίνεται αναφορά και στην επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού στο Βερολίνο, την προηγουμένη της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά.
Συγκριτικά, μάλιστα, η εφημερίδα θεωρεί ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος φάνηκε περισσότερο πεπεισμένη για τις θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα, παρά για τις δυνατότητες της Γαλλίας να φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτήν τη φορά υπήρχε μια σαφής ένδειξη για τη βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα
Το άρθρο αναφέρεται στη συνέχεια «στα θετικά οικονομικά μηνύματα της Ελλάδας» που μετέφερε ο πρωθυπουργός: Το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η χώρα από το 2013, ήτοι έναν χρόνο πριν από τις προβλέψεις, την επιστροφή στις αγορές από τον Απρίλιο, ήτοι δύο χρόνια νωρίτερα και το ότι θα μπορούσε να βγει από το πρόγραμμα βοήθειας του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Εάν η Ελλάδα τελειώσει με το μνημόνιο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει ξεπληρώσει το σύνολο των χρεών της, παρατηρεί η Le Monde.
Σε αυτήν όμως την περίπτωση και όπως το υπέδειξε ο πρωθυπουργός, «θα μπορούσε να της παραχωρηθεί μια παράταση της ωρίμανσης των δανείων και μια μείωση των επιτοκίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης