Τελευταία Νέα
Οικονομία

Draghi (EKT): Σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας - Οι αγορές βασίζονται στην προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Draghi (EKT): Σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας - Οι αγορές βασίζονται στην προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
Την πρόοδο της Ελλάδας την έχουν αναγνωρίσει και οι ίδιες οι αγορές, σημείωσε ο διοικητής της ΕΚΤ
(upd4)Σημαντική χαρακτήρισε ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο Draghi μίλησε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Κληθείς από τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κύρτσο να σχολιάσει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο δάνειο, ο Draghi ανέφερε ότι όπως σε όλες τις χώρες έτσι και στην Ελλάδα "δεν υπάρχει παζάρι".
"Εμείς κάνουμε την πολιτική μας με βάση την εντολή που έχουμε και οι κυβερνήσεις κάνουν τη δική τους πολιτική", εξήγησε.
Ο Draghi επανέλαβε ότι η ΕΚΤ αναγνωρίζει τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τη λήψη δημοσιονομικών μέτρων και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Τόνισε, μάλιστα, ότι η πρόοδος αυτή αναγνωρίζεται και από τις αγορές.
Οι αγορές βασίζονται στην προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, διεμήνυσε ο κεντρικός τραπεζίτης.
Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης χάνει τη δυναμική της, παραδέχτηκε επίσης ο Mario Draghi, τονίζοντας ωστόσο ότι η ΕΚΤ έχει λάβει σημαντικά μέτρα για τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών.
Σύμφωνα με τον Draghi, η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την πορεία της οικονομίας διαπιστώνοντας ότι οι κίνδυνοι είναι σε καθοδική πορεία.
Ο Draghi κρίνει ως απαράδεκτα υψηλά τα επίπεδα ανεργίας στην Ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι οι δομικές μεταρρυθμίσεις είναι κρίσιμες για την αποτελεσματικότητα των δράσεων της ΕΚΤ.
"Καμία νομισματική πολιτική, χωρίς τον συνδυασμό των μεταρρυθμίσεων, δεν θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία", έσπευσε να δηλώσει ο κεντρικός τραπεζίτης, για να προσθέσει πως η επιτυχία των μέτρων της ΕΚΤ εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πρόσθετα, μη συμβατικά μέτρα, εντός της αποστολής της, επανέλαβε ο Draghi, σημειώνοντας επίσης πως ο συνδυασμός των νέων μέτρων της ΕΚΤ θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον ισολογισμό της.
H αγορά των ABS είναι ήδη μεγάλη, ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης για να συμπληρώσει πως με την παρουσία της ΕΚΤ, θα αυξηθεί περαιτέρω η ευρωπαϊκή αγορά των ABS.
"Η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια στο χαμηλότερο δυνατό σημείο", ανέφερε σε άλλο μέρος της ομιλίας του ο Draghi και δεσμεύθηκε πως η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την πορεία των τιμών.
Ταυτόχρονα χαρακτήρισε εργαλείο εντός της αποστολής της ΕΚΤ τα προγράμματα χορήγησης φθηνών δανείων (TLTROs).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης