Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επίθεση του υπ. Ανάπτυξης, Ν. Δένδια στις τράπεζες - Δεν έβαλαν «πλάτη» στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Επίθεση του υπ. Ανάπτυξης,  Ν. Δένδια στις τράπεζες - Δεν έβαλαν «πλάτη» στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Κριτική στη στάση των τραπεζών, άσκησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας
Επίθεση στις τράπεζες εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, κατηγορώντας τες ότι δεν έχουν βάλει πλάτη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Ν. Δένδιας τόνισε:
Δυστυχώς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν έρχεται να βάλει πλάτη, ενώ ερωτηθείς γιατί συμβαίνει αυτό με τις ελληνικές τράπεζες εφόσον το Δημόσιο είναι ο μεγαλομέτοχος, ο υπουργός έσπευσε να τονίσει ότι «το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει σε όλη την Ευρώπη».
Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», αναφερόμενος στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο υπουργός Ανάπτυξης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός φορέα, «σχήματος», το οποίο θα εποπτεύει τις ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων.
«Η τρόικα είχε διατυπώσει μία σκέψη να υπάρχει κάποιο σχήμα που θα εποπτεύει την εφαρμογή αυτού του νομοθετήματος, εφόσον συμφωνηθεί.
Πρώτα πρέπει να συμφωνήσουμε για τη ρύθμιση και μετά να δούμε αν χρειάζεται μία τακτική, καθημερινή επιτήρηση ως προς την εφαρμογή της ή μπορεί να γίνεται έλεγχος σε περιοδικά διαστήματα.
Θα το δούμε, δεν είναι απαγορευτικό», ανέφερε ο Ν. Δένδιας.
Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εάν ρυθμίσουμε τα στεγαστικά και τα επιχειρηματικά, το πρόβλημα θα το έχουν μόνο οι απατεώνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης