Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΤΕπ: Δάνεια 85 εκατ. ευρώ σε Τρ. Κύπρου και Ελληνική - Mήνυμα Ηoyer στις τράπεζες: Να φτάσουν τα κεφάλαια στους τελικούς αποδέκτες

ΕΤΕπ: Δάνεια 85 εκατ. ευρώ σε Τρ. Κύπρου και Ελληνική - Mήνυμα Ηoyer στις τράπεζες: Να φτάσουν τα κεφάλαια στους τελικούς αποδέκτες
Πρέπει να επιτραπεί στις μικρές επιχειρήσεις να κάνουν τη δουλειά τους
Δύο χρηματοδοτικές συμβάσεις για δύο δάνεια, συνολικού ύψους 85 εκατ. ευρώ, που θα διοχετευθούν από την ΕΤΕπ στην Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα, υπογράφηκαν σήμερα το μεσημέρι στη Λευκωσία.
Σε χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΕΤΕπ W. Hoyer κάλεσε τις τράπεζες να διασφαλίσουν ότι τα ποσά που διατίθενται στην Κύπρο θα φτάσουν στους τελικούς αποδέκτες.
«Το θέμα είναι να επιτραπεί στις μικρές επιχειρήσεις να κάνουν τη δουλειά τους. Αποτελούν την πραγματική ατμομηχανή ανάπτυξης και θέσεων εργασίας στην Ευρώπη», σημείωσε.
Χαιρέτισε, παράλληλα, τις πρώτες ενδείξεις για βελτίωση της αγοράς εργασίας, αλλά προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να μιλάει κανείς για το τέλος της κρίσης. «Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε προτού μπορούμε να πούμε ότι «η δουλειά μας τελείωσε», διεμήνυσε.
Την προσήλωση της κυπριακής κυβέρνησης στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας, η οποία έχει αρχίσει κατά τον ίδιο να φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα, επεσήμανε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης